Începeți prin a găsi valiza perfectă. Ea poate fi găsită în podul bunicilor sau la un anticar. În funcție de materialul din care este confecționată, ea poate fi curățată cu soluții speciale pe care le găsiți în magazinele de marochinărie sau mercerii.

– Pentru o mai bună rezistență la contact (punerea obiectelor pe noua masă o poate deteriora), se poate cosmetiza cu un spray pentru luciu care oferă un strat protector în plus. Pentru scoaterea petelor de rugină de pe catarame puteți utiliza diluant, degripant sau alte soluții speciale comercializate pe piață.

– Pasul următor este să achiziționați patru picioare pentru viitorul obiect de decor sau chiar și rotile, dacă vi se pare mai comodă o măsuță mobilă.

– În interior, placați și sus și jos valiza cu planșe subțiri din rumeguș presat, pentru a nu se deforma atunci când așezați obiecte mai grele. De asemenea, piciorușele metalice vor fi fixate cu șuruburi în placa inferioară, deoarece grosimea valizei și elasticitatea materialului nu sunt suficiente pentru susținerea fierului.

– Puteți să modificați deschiderea clasică a valizei și să montați plăci repartitoare pentru a vă putea depozita ordonat diverse obiecte. Așa de simplu se transformă o valiză veche întrun accesoriu ornamental deosebit!