Evenimentul ZileiActualitateMăsuri luate în România pentru evitarea aglomerației de Sărbători. Anunțul făcut de premierul Nicolae Ciucă

Măsuri luate în România pentru evitarea aglomerației de Sărbători. Anunțul făcut de premierul Nicolae Ciucă

Măsuri luate în România pentru evitarea aglomerației de Sărbători. Anunțul făcut de premierul Nicolae Ciucă
Factorii decidenți trebuie să se gândească în aceste zile la măsurile pe care le vor impune pentru a evita aglomerației cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Nicolae Ciucă, premierul României, a vorbit despre măsurile la care se gândesc autoritățile pentru a evita crearea aglomerațiilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Prim-ministrul a afirmat că românii trebuie să aibă timp pentru cumpărături.

Măsurile la care se gândesc guvernanții pentru a evita aglomerațiile de sărbători

„Astăzi, la nivelul Guvernului, am elaborat un comunicat în care explicăm cât se poate de bine tot ceea ce am decis în CNSU. Sunt luate în calcul toate aceste măsuri, astfel încât să putem să evităm aglomerarea, să putem să asigurăm timp tuturor cetăţenilor să meargă să-şi facă cumpărăturile de sărbători şi în felul acesta ne dorim foarte mult ca reprezentanţii instituţiilor statului să poată să gestioneze foarte bine toate aceste situaţii. Mâine veţi avea toate datele”, a precizat Ciucă, la Palatul Parlamentului”, a declarat Nicolae Ciucă.

Este posibil ca masca în aer liber să nu mai fie obligatorie, după ce incidența de infectare a scăzut, la nivel naţional. Se vor stabili însă reguli pentru locurile în care se va folosi masca, în spaţii aglomerate sau în pieţe.

Ce transmisese ministrul Sănătății, Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, declarase, luni, că măsurile care vor fi luate pentru perioada în care românii vor petrece în stradă, cum ar fi de Revelion, vor fi discutate în perioada următoare şi vor fi făcute publice în timp util. Ministerul Sănătăţii nu recomandă organizarea de evenimente cu un număr mare de persoane.

„Acest subiect va fi dezbătut şi adoptat din punct de vedere legislativ, probabil în cursul acestei săptămâni, dar nu putem intra în astfel de detalii. Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, ceea ce este firesc pentru această perioadă, rugămintea este să înţeleagă, pentru aceste petreceri în stradă, chiar dacă incidenţa este mică în România sau va fi mică în această perioadă, utilizarea corectă a măştii în spaţii aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri este absolut obligatorie.

Cred că ficare trebuie să înţelegem că este responsabilitatea pe care o avem de a ne proteja nu numai personal, ci şi pe cei cu care vin în contact”, a spus Alexandru Rafila.

 


Accesează: