Evenimentul Zilei > Actualitate > Măsuri fără precedent ale Bisericii Ortodoxe Române. Anunț de ultimă oră!
Măsuri fără precedent ale Bisericii Ortodoxe Române. Anunț de ultimă oră!

Măsuri fără precedent ale Bisericii Ortodoxe Române. Anunț de ultimă oră!

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a anunțat, miercuri, că în această perioadă de mare agitație la nivel mondial în care coronavirusul face ravagii în foarte multe țări din lume, BOR a luat o serie de măsuri pentru a se preîntâmpina răspândirea acestui virus.

Astfel, preotul Bănescu a spus că pe perioada slujbelor se va permite accesul unui număr limitat de persoane în biserici, iar ceilalți vor putea asista la slubje din curte.

De asemenea, BOR recomandă să se păstreze o distanță rezonabilă între ei și să folosească produsele de dezinfectare puse la dispoziție.

Mai mult, va exista o persoană responsabilă de dezinfectarea clanței ușii bisericii.

„Toate măsurile anunțate până acum de oficialități vizează reducerea drastică a aglomerației în toate spațiile publice, nu suspendarea totală a activității din ele. Bisericile nu fac, desigur, excepție. Dacă realitatea obiectivă, și ne confruntăm cu o asemenea realitate, justificată de clare rațiuni medicale, o impune, firește că limitarea accesului la un anumit număr de persoane în anumite locuri din spațiul public, inclusiv biserici, este una rațională și temporat acceptabilă. În aceste zile, problema esențială a societății românești o reprezintă sănătatea publică. Din această perspectivă, Biserica însăși va lua măsuri înțelepte, care sunt menite să modereze realitatea cu care ne confruntăm. Oamenii care vor veni spre biserică, pentru că nu se vor suspenda slujbele la biserică, vor putea asista la slujbă și în curtea bisericii. Încurajăm păstrarea distanței cât mai rezonabile între oameni, instalarea unui punct de dezinfectare, săpun, apă, dezinfectanți”, a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat astăzi că a fost adoptată o hotărâre de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, iar una dintre măsuri face referire la restricționarea activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și de divertisment în spații închise, cu participarea a peste 100 de persoane, până la 31 martie.

„Asta înseamnă teatre, săli de cinema, orice altă activitate care se desfășoară într-un spațiu închis. Dacă sunt activități ce pot să se desfășoare în aer liber, acest lucru se poate face. Dar în interior, maximum 100 de persoane”, a spus Arafat, potrivit antena3.ro