Evenimentul Zilei > Social > Măsuri de urgență pentru salvarea pădurilor din România. Gestul vizează tăierile ilegale
Măsuri de urgență pentru salvarea pădurilor din România. Gestul vizează tăierile ilegale

Măsuri de urgență pentru salvarea pădurilor din România. Gestul vizează tăierile ilegale

Ministrul Mediului a anunțat planul prin care va salva pădurile din România. E și curios de ce nimeni nu s-a gândit până acum. Soluția era la îndemână.

Tăierea ilegală a pădurilor trebuie să înceteze, anunță ministrul Mediului, Costel Alexe, care a găsit soluția.  El a declarat că vrea ca pădurile din România să fie supravegheate cu ajutorul imaginilor furnizate de sateliți. Astfel, vor fi identificate în timp real porțiunile în care se efectuează tăieri ilegale de copaci, iar inspectorii Gărzii Forestiere ar putea interveni rapid.

”Rolul unui ministru, chiar şi al Mediului, nu este să dea o lege care să interzică exploatarea pădurii. Să protejăm noi pădurea care, în mod normal, nu ar trebui exploatată. În momentul de faţă singura mea grijă ca ministru este ca toate aceste păduri din jurul oraşelor, care în mod normal ar trebui să aibă rol de protecţie, să nu fie exploatate şi tot ceea ce se taie ilegal să nu se mai întâmple”, a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe, la Digi24.

Radu Melu, manager în cadrul WWF România, a declarat la același post de televiziune că ”în România, marea problemă a tăierilor ilegale provine din zonele unde există dreptul de recoltare. Ceea ce nu se ştie e volumul real care se recoltează”. Acvesta susține că se impune un control al lemnului înainte de plecarea cu lemne, din pădure, a camionului.