Evenimentul Zilei > Social > Măsură fără precedent în București. „Există risc mare de răspândire”
Măsură fără precedent în București. „Există risc mare de răspândire”

Măsură fără precedent în București. „Există risc mare de răspândire”

Bucureștenii care folosesc mijloacele de transport în comun vor primi măști pentru a se proteja de gripă

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a convocat, în această dimineață, un comandament pentru a analiza situația răspândirii gripei în școlile bucureștene. Firea a decis, împreună cu directorul STAB, să adopte o măsură fără precedent, aceea de-a împărți măști de protecție oamenilor care folosesc transportul în comun de la suprafață.

„Cu măștile am luat împreună această decizie. Pentru călătorii care nu dețin o mască, vor fi distribuite de conducătorul auto și de controlori. STB nu are aceste atribuții conform legii, dar venim în sprijinul populației cu măsuri care nu sunt obligatorii și în competență, dar vrem să ajutăm populația, chiar mai mult decât serviciul de transport pe care îl oferim.

Vom stabili care e modalitatea urgentă, dar legală, de-a achiziționa și apoi vom distribui călătorilor. Nu cred că va veni cineva cu o donație, dacă vine, foarte bine, inclusiv noi vom strânge bani la Primărie, dar pentru cazuri sociale, nu se poate pentru întreaga populație”, a spus Firea.

„În mijloacele de transport, oamenii stau mai înghesuiți, la orele de vârf, și, de aceea, și riscul de transmitere a gripei este mai mare”,a compeltat Andrei Creci, șeful Societății de Transport București.