Evenimentul Zilei > International > Mașinile pe benzină și motorină, interzise! Decizie istorică în Japonia
Mașinile pe benzină și motorină, interzise! Decizie istorică în Japonia

Mașinile pe benzină și motorină, interzise! Decizie istorică în Japonia

Și Japonia s-ar putea alătura proiectului care vizează reducerea emisiilor de carbon și ar vrea să aplice interdiciția.

Oficialii din Japonia intenţionează să interzică vânzarea de mașini noi echipate cu motoare care funcţionează cu benzină sau motorină începând de la mijlocul anilor 2030. Niponii s-ar putea alătura astfel eforturilor care vizează atingerea neutralităţii climatice până în 2050, au anunţat joi mai multe media locale, conform Agerpres.

Guvernul din „Țara Soarelui Răsare” şi producătorii de vehicule ar fi în discuţii avansate, ce vizează acest proiect istoric, care ar urma să fie aplicat la mijlocul anilor 2030 şi ale cărui detalii ar putea fi anunţate încă de săptămâna viitoare, susţine cotidianul local Mainichi.

La rândul său, postul public de televiziune NHK a anunțat că Ministerul japonez al Industriei analizează introducerea obligativităţii ca toate noile vehicule să fie vehicule electrice, adăugând că Ministerul va finaliza o ţintă oficială după discuţiile cu un panel de experţi în perioada imediat următoare.

În Marea Britanie a fost luată deja marea decizie a interzicerii mașinilor cu motoare pe benzină sau motorină

Premierul nipon Yoshihide Suga s-a angajat în luna octombrie că Japonia îşi va reduce la zero emisiile de carbon până în 2050, astfel încât marii constructori auto niponi trebuie să îşi pregătească strategii vizând limitarea emisiilor de CO2.

Exceptând Marea Britanie, unele părţi din Statele Unite ale Americii şi Canada, Norvegia şi Germania, nu există planuri vizând introducerea de restricţii pentru automobilele care utilizează combustibili fosili. Uniunea Europeană ar urma să decidă în cursul acestei luni cu privire la noi restricţii.

În Marea Britanie s-a luat decizia de-a interzice vânzarea mașinilor pe benzină sau motorină începând din anul 2030. Inițial, proiectul viza anul 2040, apoi  termenul a fost stabilit pentru anul 2035. După avertismentele lansate de mai mulți specialiști, care atrăgeau atenția că emisiile de carbon ar putea să facă ravagii în viitorul apropiat, britanicii au decis că vor pune în aplicare această măsură peste un deceniu. În Insulă vor putea să mai fie vândute, o perioadă, automobilele hibrid.