Piața auto. Cum arată „mașinile viitorului” și de ce le aleg șoferii

Piața auto. Cum arată „mașinile viitorului” și de ce le aleg șoferii Scandal mașini electrice în privința autonomiei. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Mașinile electrice vor fi mai ieftine decât cele cu benzină sau diesel, estimează analiștii financiari. Gusturile conducătorilor auto reflectă, de fapt, viabilitatea în trafic.

Piața auto se modifică substanțial. Analiștii economici estimează că „mașinile viitorului” sunt cele electrice, deoarece sunt mult mai ieftine decât cele cu benzină. Mai mult decât atât, alegerea unei mașini electrice poate fi o decizie bună și pentru protejarea Mediului, susțin specialiștii.

Piața auto se schimbă radical.  Cum arată „mașinile viitorului” și de ce le aleg șoferii

Piața auto va fi dominată de mașinile electrice

Sursă foto: Dreamstime

O analiză realizată de site-ul Automobil News, arată de ce mașinile elecrice au ajuns să „câștige” încrederea șoferilor: presele gigacasting,  digitalizarea completă a fabricilor sau introducerea simulărilor computerizate, inclusiv cele bazate pe inteligența artificială vor contribui semnificativ la scăderea costurilor de producție pentru vehiculele electrice, susțin studiile citate de sursa menționată.

Se estimează că prețul bateriilor va continua să scadă, odată cu creșterea numărului de unități produse, lucru care va face ca mașinile electrice să devină din ce în ce mai accesibile. De asemenenea, facilitățile pe care le oferă statele europene pentru achiziționarea unor autoturisme electrice, pentru reducerea poluării, va însemna creșterea producției de mașini electrice și, implicit, costuri mai mici pentru șoferi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tesla îmbunătățește modelele de mașini electrice

Mașini electrice

Sursă foto: Freepik

Producătorul Tesla a anunțat că lucrează constant la îmbunătățirea modelelor de mașini electrice și adaptarea acestora le necesitățile conducătorilor auto. Compania lucrează la optimizarea bateriilor mașinilor electrice și la designul acesta, pentru  ca autoturismele să devină mai comode.

În prezent mașinile electrice nu domină piața auto, însă, specaliștii financiari susțin că acest lucru se va întâmpla în Europa mai devreme decât ne-am fi așteptat.

Deoarece mașinile electrice au mai puține piese în mișcare și anexe față de cele cu benzină și diese, reviziile sunt mai ieftine. Astfel, puteți uita de schimbul de ulei + filtre, antigel, bujii, kituri de distribuție și multe altele.

De asemenea, mașinile electrice tind să conserve și viața plăcuțelor/discurilor de frână datorită frânării regenerative. Automobilele electrice necesită o oarecare mentenanță, însă aceasta va fi usoară,  dacă circulați mult (40-50.000km/an), costul acesteia amortizându-se cu economia de combustibil, spun specialiștii auto.