Evenimentul Zilei > EVZ Special > Masca obligatorie nu are legătură cu sănătatea, ci cu Controlul Social
Masca obligatorie nu are legătură cu sănătatea, ci cu Controlul Social

Masca obligatorie nu are legătură cu sănătatea, ci cu Controlul Social

COVID-19 este oportunitatea perfectă de promovare planurile care urmăresc schimbarea modului de viață actual și restrângerea libertăților în favoarea unui stat tot mai expansionist.

Un editorial de Molly McCann pentru The Federalist.

Pe 26 mai, guvernatorul Democrat de Virginia, Ralph Northam, a anunțat că purtarea măștii în afara casei va fi obligatorie începând cu 29 mai.

Cu o săptămână în urmă, el a dat de înțeles că ar putea emite un decret pentru obligativitatea măștii, probabil pentru a încerca terenul.

De la o zi la alta, un refren răsună tot mai puternic în spațiul public: „Lucrurile nu vor mai fi niciodată la fel ca înainte”. Certitudinea cu care suntem informați despre acest viitor predeterminat te lasă perplex. Nu este câtuși de puțin clar dacă „lucrurile” vor mai fi vreodată la fel, deși este clar că multe persoane speră acest lucru.

Pentru cei care caută să obțină beneficii politice de pe urma crizelor, COVID-19 reprezintă o oportunitate pentru a avansa planuri vizând să transforme radical libertatea americană și modul de viață american.

Măsurile de obligativitate a măștii oferă o bază serioasă pentru a utiliza virusul ca o armă împotriva împotriva libertății americane, chiar și în viitor.

O mare parte a libertății noastre este menținută prin rezistența colectivă și starea de spirit a opiniei publice americane. Când guvernatorul de Minnesota a exclus deschiderea bisericilor din Faza I a planului de relaxare, liderii catolici și luterani au anunțat într-un consiliu comun că bisericile lor se vor redeschide, cu sau fără binecuvântarea statului.

Este foarte probabil că răsucirea cu 180 de grade a guvernatorului, care a urmat, nu a fost consecința unei epifanii legale. Mai degrabă, a înțeles că a împins lucrurile prea departe. Cetățenii din Minnesota nu mai sunt dispuși să tolereze nici un abuz la adresa libertăților lor religioase.

Cetățenii din Virginia, cu excepția celor de la periferiile cu populație formată majoritar din alegători Democrați, sunt ei gata să accepte un ordin de obligativitate a măștii?

Pentru a ne lipsi de libertăți, cei care au planuri anti-americane trebuie să mobilizeze un anumit cvorum inițial de populație dispusă să consimtă.

Masca obligatorie urmărește să creeze tocmai acest consimțământ. Pe lângă extinderea ficțiunii că ne aflăm într-o situație de urgență suficient de periculoasă pentru a declanșa autoritatea extra-constituțională a puterilor locale și statale, obligativitatea măștii ar acționa ca o presiune din partea concetățenilor pentru conformarea la „noua realitate” care va veni.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE