Evenimentul Zilei > Actualitate > Masca obligatorie în spații deschise și măsuri drastice pe plajă. Ce pregătește Guvernul Orban
Masca obligatorie în spații deschise și măsuri drastice pe plajă. Ce pregătește Guvernul Orban

Masca obligatorie în spații deschise și măsuri drastice pe plajă. Ce pregătește Guvernul Orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, la sediul PNL, după o şedinţă de campanie a liberalilor, că se discută noi măsuri pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Astfel, Orban a declarat că se discută despre purtarea obligatorie a măștii de protecție și în aer liber, în spațiile foarte aglomerate, iar pe plajă ar putea fi impusă distanțarea fizică pentru toate persoanele, deoarece nu se poate verifica unde sunt membrii unei familii.

„Sunt mai multe măsuri în analiză pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Unele au fost discutate inclusiv cu prefecții și cu reprezentanții comitetelor județene pentru situații de urgență. O altă măsură aflată în analiză este limitarea programului teraselor.

Dar, repet, aceste măsuri sunt discutate și nu s-a luat o decizie”, a mai spus Orban, precizând din nou că nu se dorește reintroducerea stării de urgență și nici impunerea de măsuri care să afecteze activitatea economică.

Despre alegerile locale

Orban a mai anunțat că Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni sâmbătă pentru a definitiva candidaturile la alegerile locale.

„Am luat decizia de a convoca Biroul Politic Naţional al PNL sâmbătă dimineaţa pentru a definitiva toate candidaturile”, a spus luni Orban.

El a arătat că, până sâmbătă, fiecare filială judeţeană a PNL are obligaţia de a definitiva candidaţii la toate primăriile. „BPN validează candidaţii la preşedintele Consiliului Judeţean şi la primăria municipiului reşedinţă de judeţ. Practic, sâmbătă luăm decizia legată de toţi candidaţii, inclusiv cele şase judeţe unde mai avem discuţii şi pentru municipiul Bucureşti, pentru sectoare”, a precizat Orban.

Preşedintele PNL a anunţat că s-a stabilit şi un mecanism pentru coordonarea proiectelor de dezvoltare a judeţelor şi a municipiilor reşedinţă de judeţ, cu care se vor prezenta candidaţii liberali, cu programele guvernamentale.

„Am luat decizia de a pregăti un ghid pentru toţi candidaţii şi voluntarii noştri în cadrul campaniei, un ghid de organizare a activităţilor de campanie care să reducă riscul de răspândire a virusului”, a adăugat Orban, indicând, printre altele, obligaţia pentru fiecare voluntar de a purta mască, de a nu acţiona în grupuri mai mari de 3 – 4 persoane, de a avea dezinfectant.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: