Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Masca lui Zorro peste un alt Guvern Zero. Editorial exclusiv EvZ de Marcel Ciolacu
Masca lui Zorro peste un alt Guvern Zero. Editorial exclusiv EvZ de Marcel Ciolacu

Masca lui Zorro peste un alt Guvern Zero. Editorial exclusiv EvZ de Marcel Ciolacu

Fiindcă au pierdut controlul luptei cu pandemia, președintele României și Guvernul Său au făcut săptămâna asta un grețos exercițiu de imagine pe tema miliardelor de euro cu care vor reporni economia, aduse de Iohannis Klaus, pe persoană fizică, direct de la Bruxelles. 

Am văzut în primul rând că avem un președinte cu două fețe, cum se spune la mine, la Buzău, în țară – leu, afară – piesă de muzeu. Îți trebuie mult tupeu să faci gargară internă cu purtatul măștii și spălatul pe mâini, dar tu să fii singurul care apare fără mască în mijlocul liderilor europeni. Dar trebuie să fii cinic de-a dreptul, după ce n-ai deschis gura timp de patru zile și patru nopți, să vii și să anunți o mare victorie faptul că ai pierdut pe drum cinci miliarde de euro și că o mare parte din bani nu mai sunt nerambursabili, ci împrumuturi ce trebuie restituite de români. 

Am văzut apoi versiunea 2.0 a președintelui, mix de grotesc și infatuare la care și-a adus contribuția mărețul mecanism pupincurist liberal. Iohannis a fost prezentat nației pe post de Sugar Daddy ce aruncă cu bani în stânga și-n dreapta, pe ideea „v-am adus miliarde, săracilor!” Iar caracatița liberală s-a oprit pentru o zi din furatul la o mie de mâini și s-a transformat într-un cefalopod cu tot atâtea limbi dulci, decretând pe voci suave, emoționate sau energice: ce bun, frumos, harnic și deștept sunteți, Șefu! Dacă există cineva de altă părere, istoricul partid liberal devine imediat o isterică dinastie Klausenberg, pe post de ceas cu cuc ținut în buzunarul mic al liderului de la Cotroceni. 

Dar cea mai mare surpriză am avut-o când presa a cerut guvernanților ceea ce și eu îndrăznisem să solicit: o defalcare clară a sumelor obținute la summitul European pe criterii precum axe prioritare, tipuri de finanțări și obligații asumate. Ce răspuns credeți că s-a primit de la onor guvernarea liberală? ”Sunt lucruri care de la sine nu pot fi comentate” (Marcel Boloș, clasic în viață la Ministerul Fondurilor Europene).

De la domnul Iohannis ne-am fi așteptat să fie neamț în gândire și român în spirit. Un om al cifrelor exacte, enunțate simplu și clar ca românii să înțeleagă ce au de câștigat după ce dânsul s-a luptat ca un erou cu somnul la Bruxelles. Numai că dl Iohannis este român doar la șmecherie și neamț doar ca zgârcenie în comunicare. Este și firesc, cum să spună țării că din cele 80 de miliarde de euro anunțate cu surle și trâmbițe cel puțin 16 miliarde vor fi credite, și că România este obligată să contribuie la bugetul UE cu cel puțin 20 de miliarde de euro în următorii șapte ani? N-ar mai da bine la PR, că doar în asta pompează banii Guvernul PNL, nu în economia care își dă duhul în așteptarea sprijinului financiar! 

Avem o guvernare de radio Erevan condusă de la Cotroceni nu de vreun Bismarck, ci mai degrabă de-un Cănuță – om sucit. Iohannis se visează în Masca lui Zorro, una pusă doar peste un alt Guvern Zero, dorind să ascundă adevăratul chip al unei puteri ce minte non-stop și fură banii țării în plină pandemie COVID. Atât știe și asta poate cel mai bine #Guvernul VID!

Publicat in categoriile: Invitatii EVZ, Opinii
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: