Cyril Ramaphosa, liderul Africii de Sud, le-a dat subiect de distracție internauţilor după ce nu a reuşit să îşi pună masca de protecţie pe faţă la finalul unei conferinţe de presă în care îndemna pe toată lumea să poarte acest echipament.

Cel mai important om în stat a anunţat într-o conferință că va impune restricţii mult mai stricte în ţară pentru a împiedica răspândirea virusului Covid-19.

Cyril Ramaphosa a îndemnat populația Africii de Sud să folosească măşti de protecţie atunci când iese din casă şi a încercat să le arate, în direct, cum trebuie folosite acestea.

Dar demonstraţia sa nu a mers conform planului. În fața jurnaliștilor, Ramaphosa s-a chinuit de mai multe ori să îşi pună masca, însă fără succes.

Internauţii nu l-au iertat și au reacţionat imediat. Imaginile hilare cu preşedintele african încercând să îşi pună masca au fost distribuite intens alături de hashtag-urile #CyrilMaskChallenge şi #MaskOnChallenge.

Nu după mult timp, președintele Ramaphosa a revenit cu o glumă, spunând că va organiza o emisiune televizată pentru a „învăța oamenii cum să-și pună o mască”.