Medicul spaniol, a cărui identitate nu a dorit să fie declarată, a spus cu lacrimi în ochi că a primit mai multe mesaje prin care i s-a cerut să lase să moară persoanele cu vârsta peste 65 de ani.

În Spania, coronavirusul a provocat, până acum, peste 2.700 de decese. Ibericii sunt pur și simplu disperați.

Medicul a mai spus că li s-ar fi cerut să lase pacienții în vârstă să moară, întrucât nu sunt suficiente ventilatoare, iar pe cei tineri să facă tot posibilul să-i salveze.

„Îmi este greu să transmit acest mesaj și îmi curg lacrimile. Am primit câteva mesaje în care ni se spune că persoanelor de peste 65 de ani li se scot ventilatoarele, în Madrid și sunt lăsate să moară, pentru că nu sunt suficiente și trebuie să le dea celor mai tineri.

Trebuie închis Madridul și trebuie echipamente medicale, pentru că altfel nu se va putea opri propagarea acestui virus! Vă rog să transmiteți, să distribuiți, ca să se știe! Deja trebuie să alegem pe cine nu intubăm, pentru că nu sunt ventilatoare.

Cum le va păsa politicienilor de situația economică viitoare dacă nu dau doi bani pe viața de acum a personalului din sănătate. Cum se vor ocupa de economie, dacă nu se ocupă de viețile noastre?

Asta se întâmplă. Barca se scufundă, spitalele intră în colaps și aici deja trebuie să alegi: cine trăiește și cine moare. Așa că să transmitem tuturor. Sunt medic în Madrid. Aceasta nu e o minciună, este adevărul. Este ceea ce se întâmplă în spitalele din Madrid.

Nu îi putem lăsa să moară pe oamenii care au ridicat această țară”, a declarat medicul.

Potrivit cifrelor publicate de Ministerul Sănătăţii, numărul total de cazuri confirmate a ajuns la 20% de luni până marţi şi se apropie de 40.000 cu 39.673, în momentul în care autorităţile cresc numărul testărilor.

„Suntem în săptămâna dificilă în care aşteptăm să vedem dacă, datorită izolării populaţiei, vom reuşi să atingem vârful epidemiei şi să înceapă să scadă numărul de cazuri”, a explicat directorul Centrului de alerte sanitare Fernando Simon, potrivit cancan.ro