Scandal în direct! Este vizată Legea pensiilor. Culisele unei manipulări politice care îi afectează pe pensionari

Scandal în direct! Este vizată Legea pensiilor. Culisele unei manipulări politice care îi afectează pe pensionari

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că nu era prevăzută nicăieri indexarea pensiilor pe data de 1 ianuarie 2019, fiind vorba despre o manipulare politică a partidelor rivale.

Marți seară, la România TV, a izbucnit un adevărat scandat între ministrul Muncii, Marius Budăi, și Vlad Nistor (PNL). Cei doi au avut un schimb de replici dure referitor la Legea pensiilor. Liberalul l-a întrebat pe Budăi de ce s-a amânat indexarea pensiilor de la 1 ianuarie până în septembrie, dar ministrul a spus că nicăieri nu este scrisă acea dată.

Marius Budăi:„S-a întârziat în mod nejustificat, timp de 6 luni, punerea în aplicare a acestei legi (n.r. Legea pensiilor). Ați văzut că la legea recalculării de la momentul aprobării legii până la intrarea efectiv în calcul a durat câteva luni. Noi în acest timp am fi putut achiziționa soft-uri, calculatoare, imprimante și am fi putut să începem efectiv probele la soft și să facem simulări, calcule. Din păcate, ambițiile politice vor crea presiuni asupra lucrătorilor.”

Vlad Nistor:„Am o întrebare aproape politică. De ce a fost nevoie de amânarea indexării pensiilor din ianuarie până în septembrie în anul 2019?”

Ne puteți urmări și pe Google News

Marius Budăi:„Din păcate ceea ce faceți acum nu este decât o manipulare politică. Dacă dumneavoastră îmi arătați în cadrul legislației pensiei actuale că scrie data de 1 ianuarie, eu, mâine, o vorbă românească spune că mănânc Legea pensiilor.” 

Vlad Nistor:„Am înțeles că...”

Marius Budăi:„Haideți că dumneavoastră sunteți în platou și eu în telefon și nu putem dialoga de la egal la egal. Vreau să vă fac precizarea și vă demonstrez cu calcule că dacă am merge pe varianta promovată de PNL, la această dată valoarea punctului de pensie ar fi fost 1045 de lei' și nu 1100 de lei cum este de la 1 iulie 2018. Eu vin de la un turneu din țară și vă transmit mesajul pensionarilor din Valea Jiului, care ne-au rugat special să vă transmitem: Să nu vă mai bateți joc de ei pentru că nu merită să îi mai amenințați că nu sunt bani de pensii. Nu are niciun rost să discutăm în afara cifrelor.”

Vlad Nistor:„Nu îmi aduc aminte ca eu sau unul dintre colegii mei să fi amenințat că nu sunt bani de pensii.”

Marius Budăi:„Vă dau numele președintelui Orban, Raluca Turcan....Declarațiile colegilor dumneavoastră se pot consulta pe site-ul Camerei Deputaților.”, a fost dialogul dintre cei doi, în emisiunea Andreei Crețulescu, de la România TV.