"Delegațiile de onoare la cel de-al cincilea Forum Economic Internațional de la Yalta vor fi delegația franceză, condusă de doamna Marine Le Pen și delegația Republicii Arabe Siriene, condusă de Bashar al-Assad. Serghei Aksyonov l-a invitat pe președintele Assad atunci când am fost acolo [în Siria] și a primit confirmarea vizitei sale", a declarat pentru agenția TASS co-președintele Comitetului de Organizare al Forumului,  Andrey Nazarov.
Forumul YIEF din Yalta, este organizat de autoritățile ruse în locul Forumului pentru Strategia Europeană a Yaltei (YES), care va avea loc în perioada 17-20 aprilie.
Recent, fostul deputat francez Thierry Mariani s-a alăturat Partidului de Uniune Națională al doamnei Le Pen. Mariani a vizitat peninsula Crimeea anexată de Rusia, în mai multe rânduri.
În toamna anului 2018, președintele sirian Assad l-a primit la Damasc pe șeful administrației ruse din Crimeea, Serghei Aksyonov. Ministerul de Externe al Ucrainei a declarat că această vizită a făcut pagube ireparabile relațiilor dintre Ucraina și Siria.