Evenimentul Zilei > International > Marinari, testați pozitiv pe portavionul Theodore Roosevelt. Nava este în misiune
Marinari, testați pozitiv pe portavionul Theodore Roosevelt. Nava este în misiune

Marinari, testați pozitiv pe portavionul Theodore Roosevelt. Nava este în misiune

Trei marinari americani care se aflau la bordul uriașului portavion au fost diagnosticați pozitiv la noul coronavirus. Peste 5000 de oameni se află la bord.

Potrivit responsabililor armatei, cei trei bărbați au fost evacuați iar toți cei care au intrat în contact cu ei la bordul navei, care se află la ora actuală în misiune, au fost plasați în carantină, a declarat secretarul Marinei, Thomas B. Modly. La bordul portavionului Theodore Roosevelt se află peste 5000 de persoane.

Acum două săptămâni, portavionul se afla într-un port din Vietnam dar, potrivit șefului operațiunilor navale, amiralul Michael Gilday, este deocamdată „dificil” de legat aceste cazuri de contaminare cu o escală precisă.

El a adăugat că au fost luate „mari măsuri de precauție” și s-a procedat la examene medicale aprofundate în rândurile echipajului.

În total, marina americană numără 86 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, din care 57 de cazuri se află în serviciul activ.

Săptămâna trecută, nava de asalt amfibie Boxer, care se afla în portul San Diego, a raportat că un marinar a fost testat pozitiv la SARS-CoV-2 dar că acest rezultat trebuie confirmat și de autoritățile sanitare.

Această informație a intervenit la o săptămână după anunțul că un soldat al marinei americane staționată în sudul Italiei a contactat noul coronavirus.