Sâmbătă seara, Marian Vanghelie a făcut declaraţii şocante la Antena3. Acesta a povestit că în mandatul de numai o lună a lui Gabriel Oprea în fruntea Ministerului de Interne (decembrie 2008-ianuarie 2009) au dispărut foarte multe dosare din arhiva DIPI. „Au dispărut 36.000 de copii din arhiva DIPI (cunoscută şi ca doi şi un sfert) în 2009, când am intrat noi (n.r. – PSD) la guvernare cu PDL. Exact în acea scurtă perioadă când a fost dl Oprea ministru. Se băgau chiar pe sub uşa miniştrilor documente din acea arhivă”, a declarat fostul primar al Sectorului 5. Ieri, acesta a sugerat că această dispariţie a dosarelor are legătură cu numirea în fruntea DIPI a lui Virgil Ardelean, faţă de numirea căruia liderii PSD de atunci au protestat. Amintim că numirea lui Virgil Ardelean în fruntea serviciului secret al MAI a fost unul dintre motivele pentru care Oprea a fost îndepărtat din fruntea ministerului.

Cearta dintre Rus şi Dragnea a plecat de la Consiliul Judeţean

În aceeaşi emisiune, Vangheli a povestit şi despre Ioan Rus, care, pe baza aceleiaşi arhive, a încercat să îi facă un dosar penal actualului preşedinte PSD, Liviu Dragnea. Contactat de EVZ, fostul vicepreşedinte PSD ne-a povestit că incidentul a avut loc la începutul anilor 2000. „Tentativa de a-i face un dosar lui Dragnea a avut loc în timpul primului mandat de ministru de Interne al lui Rus, în timpul Guvernului Năstase. Conflictul dintre ei nu a pornit din partid, unde Dragnea abia ajunsese de la PD şi unde Rus era mai puţin cunoscut, ci dintr-un incident ce ţinea de Consiliile Judeţene. Rus coordona Consiliile Judeţene din postura lui de ministru de Interne”, ne-a povestit, ieri, Marian Vanghelie.

Rus: „Nu am oprit dosarul lui Dragnea”

Ioan Rus, ministru de Interne în guvernul Adrian Năstase, a declarat că nu a oprit dosarul care s-ar fi deschis pe numele lui Liviu Dragnea. Vă reamintim că, în timpul mandatului 2000-2014, Liviu Dragnea a fost președintele Consiliului Județean Teleorman și tocmai trecuse de la PD la PSD.