Evenimentul Zilei > Social > Marea Britanie: Autoritățile, în căutarea unei persoane infectată cu varianta braziliană COVID-19
Marea Britanie: Autoritățile, în căutarea unei persoane infectată cu varianta braziliană COVID-19

Marea Britanie: Autoritățile, în căutarea unei persoane infectată cu varianta braziliană COVID-19

Autoritățile britanice au lansat un apel luni, 01.03.2021, pentru a identifica o persoană carea adus în Marea Britanie varianta coronavirus braziliană. Regatul Unit se pregătește să redeschidă săptămâna viitoare școlile, dar autoritățile medicale avestizează că tulpina braziliană este mai rezistentă la vaccinuri.

Autorităţile britanice au lansat, luni, un apel pentru a găsi o persoană care a adus în Regatul Unit varianta de coronavirus detectată în Brazilia, susceptibilă să reziste mai bine la vaccinurile anti-COVID-19 decât altele, informează AFP, preluată de Agerpres .

În Scoția și Anglia au fost detectate câte trei persoane cu varianta braziliană a coronavirus. O persoană nu a putut fi însă localizată. ”Lucrăm pentru a încerca să o localizăm”, a spus secretarul de stat Nadhim Zahawi

Varianta P.1, apărută la Manaus, în nordul Braziliei, a fost deja detectată la trei persoane în Scoţia şi la alte trei în Anglia, dintre care una nu poate fi localizată deoarece nu şi-a indicat coordonatele pe formularul completat la testul de depistare, mai precizează sursa citată.

„Lucrăm pentru a încerca să o localizăm”, a declarat secretarul de stat pentru vaccinuri Nadhim Zahawi pentru BBC. Secretarul de stat a solicitat tuturor celor care au făcut testul pe 12 februarie şi nu au primit rezultatul să anunțe acest lucru.

El a mai anunţat că va fi lansată o campanie de „testare extinsă” în sudul comitatului Gloucestershire (sudul Angliei), unde au fost detectate celelalte două cazuri cu varianta P.1.

În Marea Britanie au decedat până în prezent 123.000 de persoane

Pandemia a produs până în prezent 123.000 de decese în Marea Britanie. Guvernul intenţionează să protejeze beneficiile campaniei masive care a permis vaccinarea a peste 20 de milioane de oameni cu o primă doză de vaccin, dar şi sacrificiile făcute de britanici, aflaţi de la începutul lui ianuarie în al treilea lockdown.

Din ianuarie, sosirile din America de Sud au fost sistate, excepţie făcând cele ale rezidenţilor britanici. Dar și aceștia sunt plasaţi apoi în carantină obligatorie la hotel.Persoanele care s-au întors în ţară cu varianta braziliană au sosit din Sao Paulo cu un zbor care a făcut escală la Zurich.

Marea Britanie se pregătește să redeschidă școlile

Marea Britanie se pregăteşte săptămâna viitoare să redeschidă şcolile. Experţii au avertizat însă că varianta braziliană va fi probabil mai rezistentă la vaccinuri decât cea predominantă în prezent în regat, care a apărut în sud-estul Angliei în toamnă .

Danny Altmann, profesor de imunologie la Imperial College din Londra, susţine în același timp că nu există niciun motiv de „panică totală”.

Potrivit acestuia, varianta „nu face să dispară toată imunitatea”, chiar dacă face „vaccinurile mult mai puţin puternice”, a explicat el la Times Radio.