Editura Contra Mundum lansează „Ghidul Incorect Politic – Despre încălzirea globală și ecologism”

Editura Contra Mundum lansează „Ghidul Incorect Politic – Despre încălzirea globală și ecologism”

Editura Contra Mundum lansează o apariție editorială inedită pentru piața de carte din România: joi, de la orele 19,00, la ceainăria „La Vlaicu (strada Aurel Vlaicu, nr. 19), „Ghidul Incorect Politic – Despre încălzirea globală și ecologism”.

„Ghidul Incorect Politic – Despre încălzirea globală și ecologism” este scrisă de americanul Christopher C. Horner, cartea desființează atât cu argumente factuale, greu de combătut, cât și cu o ironie biciuitoare, miturile construite și impuse de corporații, mass-media și ONG-uri despre schimbările climatice: de la falsificări grosiere ale datelor, până la proiecții catastrofice niciodată confirmate de realitate, precum dispariția urșilor polari care, de fapt, se înmulțesc, astăzi, mai mult decât în alte perioade istorice. Apărută în America, în anul 2007, cartea a fost recenzată favorabil de cercetători de prestigiu de la mari universități americane precum MIT sau University of Virginia.

Seria „Ghidul Incorect Politic”, recurs la argumente raționale

Lansată în SUA, la începutul anilor 2000, seria „Ghidul Incorect Politic” cuprinde cărți ale unor eseiști, cercetători și istorici care și-au asumat combaterea aberațiilor corectitudinii politice prin recurs la argumente raționale și la datele realității pe care acest fenomen le sfidează în permanență. În România, „Ghidul Incorect Politic Despre încălzirea globală” reprezintă a doua apariție, după „ghidul” Despre femei, sex și feminism, publicat tot la Contra Mundum.

Aflată la început de drum, Contra Mundum este o editură mică, dar curajoasă, care și-a asumat lansarea pe piața românească a cărților care vin în opoziție cu „mainstream”-ul, cu „spiritul vremii”; aici găsim volume de gândire conservatoare, în colecția „Reacționarii” (G.K. Chesterton, Theodore Dalrymple sau Joseph Sobran) și, începând cu acest an, vom găsi manuale școlare clasice pentru părinții care vor să-și formeze copiii mai bine decât o face sistemul educațional actual.

Ne puteți urmări și pe Google News

articol sustinut