Evenimentul Zilei > Monden > Mare surpriză pe piața media. Plecat de la PRO TV, Florin Călinescu a bătut palma cu o televiziune rivală
Mare surpriză pe piața media. Plecat de la PRO TV, Florin Călinescu a bătut palma cu o televiziune rivală

Mare surpriză pe piața media. Plecat de la PRO TV, Florin Călinescu a bătut palma cu o televiziune rivală

Florin Călinescu revine în televiziune, după ce a plecat neașteptat de la potul la care s-a consacrat, PRO TV. Actorul a ajuns la un acord cu o altă televiziune.

Florin Călinescu va putea fi văzut din nou, pe micile ecrane, după ce a semnat un acord cu postul Prima TV. Plecat de la PRO TV, actorul a ajuns la un acord cu reprezentanții postului Prima TV.

Florin Călinescu a cunoscut perioada de glorie la PRO TV, acum se mută la Prima TV

În luna iulie a acestui an, fostul prezentator al emisiunii „Chestiunea Zilei” a anunțat că se desparte de televiziunea la care și-a câștigat celebritatea. „Cu oarecare părere de rău, vă anunț ca renunț la colaboarea cu actualul management al PRO TV. Deci, și la Românii au talent. Detalii, mai încolo”, spunea Florin Călinescu.

La plecarea din PRO TV, actorul a avut un discurs foarte dur, legat de ceea ce a reprezentat televiziunea unde a lucrat și ce a ajuns în prezent.

„Fiecare parte spune ceea ce consideră că trebuie să spună. Eu am negociat doar acum cinci ani și nu este vorba despre o negociere fianciară niciodată. Banii, pentru mine, din meseria asta au fost o consecință atunci când Adrian Sârbu a venit cu ideea construirii acestei televiziuni. Am zis că e tralala și cu asta basta.

Mi-a zis să vin dimineața la 07:00, că îmi pune un microfon în față și o lumină și mi-a zis să fac ceea ce știu eu cel mai bine, adică să vorbesc. Părea o aventură atunci, cred că ține de orice se face la un moment dat și se poate construi sau se poate altera. Nu mai este valabil sloganul de acum 20 de ani.

Săgeți trimise către televiziunea unde a scris istorie

Nu mai este nici pe departe ceea ce domnul Sârbu a realizat pentru că lucrurile atunci aveau o emoție, aveau o particularitate, o energie care începea cu creație, în primul rând adresată poporului nostru, generațiilor tinere care azi sunt mature. Noi aveam tot timpul grijă să preluăm generațiile în fiecare an. Azi putem să vorbim despre un canal de filme cu ceva publicitate. Spiritul Pro nu mai există.

Nu am obosit de atâta ProTV pentru că atunci când mă duc la muncă eu nu mă uit la siglă. Este curios pentru mine pentru că pot să-mi închipui doar eu. Era un lucru făcut de la început pentru un telespectator pe care nu îl cunoșteam, dar îl știam și asta a făcut să țină ani de zile. Acum este vorba doar despre puterea unui brand de telecomandă care merge dintr-o inerție. De altfel, fisurile au început să apară pe ici pe colo”, spunea Călinescu.