Ducele şi ducesa de Cambridge s-au alăturat Reginei și prințului Charles pentru a sărbători cea de-a 99-a aniversare a Prințului Philip cu mesaje pline de emoţie şi fotografii.

Alături de multe imagini cu regalii, William și Kate au scris pe rețelele de socializare: „ Dorim la împlinirea celor 99 de ani un fericit la mulţi ani pentru înălțimea Sa Ducele de Edinburgh!”

Prințul Charles a marcat, de asemenea, marele eveniment, ataşând în postarea sa o fotografie veche în alb-negru, după cum puteţi admira  AICI.

Marea absenţă, deocamdată, este a nepotul reginei şi a soţiei sale  Meghan Markle. Încă nu se ştie dacă se vor alătura apelului video de la reședința lor din Statele Unite. 

Cuplul, căsătorit de 72 de ani, se află izolat de aproximativ 12 săptămâni la Castelul Windsor după ce ducele a părăsit casa de la Sandringham, Norfolk, din cauza pandemiei. De atununci nu a mai avut nicio apariţie publică, iar presa britanică specula ideea că ar fi decedat.

Se presupune că prințul Philip va petrece o parte din zi cu prietenii și familia prin intermediul online-ului în timp ce cuplul regal își continuă carantina.

„Nu l-am mai văzut de mult timp pe tatăl meu. Va împlini 99 de ani săptămâna viitoare”, a declarat săptămâna trecută pentru Sky News prințul Charles, succesor la tron și cel mai în vârstă dintre cei patru copii ai Ducelui de Edinburgh.

În mod tradițional, ziua de naștere a prințului ar fi sărbătorită cu salve de tun la Londra, dar în condiţiile în care adunările publice sunt interzise, ​​regina a considerat că ar fi nepotrivit ca astfel de ceremonii regale să aibă loc și a anulat totul.

Cu toate acestea, oficialităţile de la Palatul Buckingham au dat publicităţii o nouă fotografie a cuplului regal pentru a marca ziua de naștere a lui Philip, realizată săptămâna trecută în curtea interioară a Castelului Windsor.

Philip, fost ofițer de marină renumit pentru manierele sale uneori rigide și gafele verbale ocazionale, s-a căsătorit cu prințesa Elisabeta de atunci în 1947, cu cinci ani înainte ca aceasta să devină regină.

Ducele de Edinburgh renunțat la îndatoririle regale în august 2017, după ce a îndeplinit peste 22.000 de astfel de angajamente, dar în ultimii ani a fost din ce în ce mai rar văzut în public. Cu toate acestea, el a rupt tăcerea în aprilie pentru a rosti o declarație de mulțumire pentru toţi cei implicați în lupta împotriva COVID-19.