Evenimentul Zilei > Actualitate > Mare atenție, români. O nouă înșelătorie face ravagii printre naivi. În ce constă metoda „amenda”
Mare atenție, români. O nouă înșelătorie face ravagii printre naivi. În ce constă metoda „amenda”

Mare atenție, români. O nouă înșelătorie face ravagii printre naivi. În ce constă metoda „amenda”

Miercuri seara, Poliția Română a lansat o atenționare cu privire la o nouă țeapă din mediul online. De data aceasta, escrocii au folosit sigla și numele unei instituții importante în stat. Tocmai din acest motiv, autoritățile au transmis semnale de alarmă și roagă toți cetățenii care primesc astfel de mesaje pe e-mail să verifice veridicitatea informațiilor.

Românii au devenit ținta escrocilor din mediul online, a căror creativitate ne surprinde de fiecare dată. Din păcate, multe persoane cad în plasa acestora, chiar dacă, de cele mai multe ori, păcăleala este evidentă. Miercuri seara, Poliția Română atrage din nou atenția cetățenilor cu privire la o nouă țeapă. Totul se desfășoară prin e-mail, iar sigla și numele unei instituții de stat este utilizat.

În urmă cu puțin timp, pe pagina oficială de Facebook a Poliției Române a fost postată o fotografie prin care informează faptul că, anumite persoane primesc pe e-mail înștiințări cu privire la amenzile rutiere. Conform informațiilor oferite de organele legii, Brigada de Poliție Rutieră este numele care apare la expeditor. În mesajul trimis, escrocii folosesc numele persoanelor și le comunică faptul că au fost sancționați pentru anumite nereguli din trafic.

Poliția Română a făcut o postare în mediul online prin care atrage atenția tuturor cetățenilor care primesc un astfel de mesaj. Ei au declarat faptul că înștiințările nu sunt trimise de către instituția statului și roagă persoanele vizate să verifice informația înainte de a face plata către site-ul indicat prin e-mail.

„❗❗❗ATENȚIE ❗❗❗
Vă rugăm să distribuiți!
Acest e-mail nu este emis de #PolițiaRomână!
Este doar un nou tip de #înșelăciune!
Nu dați curs unor astfel de solicitări și verificați orice foarte bine, înainte de a introduce online datele bancare!”, este mesajul transmis pe pagina oficială de Facebook a Poliției Române.

Ce conține mesajul și care este suna cerută de escroci

Românii trebuie să fie extrem de atenție cu privire la plățile pe care le fac online. Cea mai nouă escrocherie folosită este legată de amenzile rutiere. Mai multe persoane au semnalat un e-mail destul de ciudat, prin care li se aduce la cunoștință faptul că au fost sancționați pentru o greșeală făcută în trafic. Este vorba despre depășirea vitezei cu 10-20 de km/h, pentru care vei fi penalizat cu 2 puncte și o amendă de 290 de lei.

Pentru a determina persoana în cauză să facă plata cât mai repede, escrocii au adăugat o notă pe înștiințare prin care i se aduce la cunoștință sancționatul faptul că trebuie să răspundă la această sesizare în maxim 48 de ore de la primirea ei.

La finalul mesajului, escrocii oferă un link pentru plata amenzii, precizând faptul că plata se poate face doar online. De asemenea, ei asigură persoana păcălită de faptul că tranzacția este una sigură.

Sursa foto: Poliția Română
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: