Evenimentul Zilei > Social > Mare atenție de Black Friday. ANCOM a făcut anunțul. Sunt vizați toți cumpărătorii
Mare atenție de Black Friday. ANCOM a făcut anunțul. Sunt vizați toți cumpărătorii

Mare atenție de Black Friday. ANCOM a făcut anunțul. Sunt vizați toți cumpărătorii

Black Friday este cea mai așteptată zi de către pasionații de cumpărături. ANCOM a atras atenția oamenilor să fie atenți la modul de livrare, dar și să solicite deschiderea coletului la livrare.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a transmis cumpărătorilor să fie atenți la produsele reduse achiziționate de Black Friday. Verificarea metodei de livrare și deschiderea coletelui la livrare sunt doar câteva din lucrurile importante.

Ce spune ANCOM?

„În perioada dedicată ofertelor promoţionale de Black Friday, devenită deja tradiţională şi pe piaţa telecom din România, utilizatorii au tendinţa de a se concentra în special pe identificarea ofertelor cu preţuri mici, neglijând detaliile importante din spatele acestora (…) Creşterea numărului de achiziţii de diverse produse din perioada Black Friday influenţează semnificativ activitatea de curierat din România.

În această perioadă, având în vedere numărul mare de comenzi, este posibilă apariţia unor întârzieri la livrarea coletelor sau a deteriorării sau pierderii acestora în timpul transportului. ANCOM le recomandă utilizatorilor să verifice ce opţiuni de livrare le oferă comerciantul de la care achiziţionează produsul şi să solicite servicii suplimentare de siguranţă, cum ar fi serviciul cu deschidere la livrare sau serviciul de trimitere cu valoare declarată”, precizează ANCOM, potrivit capital.ro

Atenție la livrare!

„În situaţia în care furnizorul de servicii poştale nu respectă condiţiile contractuale de livrare, expeditorul are dreptul la despăgubiri potrivit contractului încheiat cu furnizorul respectiv, însă poate renunţa la acestea în favoarea destinatarului. În situaţiile în care întâmpină probleme legate de livrarea unor produse comandate online, este necesar şi eficient ca utilizatorii să se adreseze, în primul rând, magazinului online.

În cazul în care sesizarea nu este soluţionată pe cale amiabilă de comerciantul de la care au fost achiziţionate produsele, ANCOM le sugerează utilizatorilor să se adreseze Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Este important ca utilizatorii să păstreze toate documentele (factură, bon fiscal, formularul de livrare) care pot dovedi achiziţia făcută”, se menţionează într-un comunicat de presă ANCOM.

Black Friday pentru smartphone-uri

Abonamentele și telefoanele sunt doar câteva din produsele care vor fi reduse de Black Friday.Specialiștii anunță că este foarte important ca utilizatorii să fie atenți la abonamentele care conțin internet, televiziune sau chiar smartphone-uri. Costul lunar al abonamentului care facilitează achiziţionarea echipamentelor sau perioada contractuală sunt doar câteva aspecte de care trebuie să te interesezi.