Evenimentul Zilei > Actualitate > Greșeala pe care o fac românii de Black Friday. Mulți uită să facă asta și au de pierdut
Greșeala pe care o fac românii de Black Friday. Mulți uită să facă asta și au de pierdut

Greșeala pe care o fac românii de Black Friday. Mulți uită să facă asta și au de pierdut

Black Friday 2021, vine ca în fiecare an cu tot felul de capcane sub masca mesajului de mari reduceri. Dacă tot vă încumetați să intrați în jocul acestor promoții, ar trebui să fiți atenți la anumite detalii.

Black Friday 2021. Cele mai frecvente capcane practicate în această perioadă de reduceri sunt scăderile fictive. De Black Friday vedem cele mai bune prețuri, însă de cele mai multe ori nu este adevărat. Mulți comercianți măresc prețul produselor înainte de Black Friday pentru a aplica o reducere generoasă aparentă dar tot ei au de câștigat. Cu toate astea sunt câteva trucuri pe care trebuie să le aveţi în vedere pentru perioada aceasta cu oferte care te fac să nu te mai gândește câţi bani mai ai pe card.

Începând cu 13 noiembrie se dă startul la Black Friday 2021

În perioada de Black Friday este dificil să știi când să faci cumpărături. Unii dintre cei mai mari comercianți cu amănuntul încep săptămânile lor de reduceri mai devreme decât de obicei în acest an.

Un lucru nu se schimbă, totuși. Și anume faptul că multe dintre aceste oferte mascate în chilipiruri fantastice nu sunt atât de bune pe cât arată și este ușor să fii păcălit. Nu vă faceți griji, încercați să urmăriți, din timp, ofertele de Black Friday.

Cele mai bune sfaturi de cumpărături de Black Friday vă vor ajuta să găsiți cele mai bune oferte. Dar și să mențineți frustrarea și cheltuielile excesive la minimum.

Urmăriți  ofertele din timp pentru a şti dacă s-au făcut reduceri

Analiștii cu care am vorbit sunt de acord că începerea cumpărăturilor la începutul acestui an va fi o strategie bună. Nu numai pentru că ofertele demarează mai devreme, ci și pentru că produsele se pot epuiza rapid. Sau nu vor ajunge la ușă la timp.

Dacă este o categorie, cum ar fi PC-uri sau televizoare, în care există alternative la un anumit model, ar trebui să puteți găsi ceva. Cea mai mare problemă pentru majoritatea consumatorilor din acest an vor fi prețurile. Asta și datorită atât costurilor mult mai mari ale produselor, cât și nivelurilor în scădere ale activităților promoționale.”, apreciază analiștii din piață.

Vânzările la unii comercianți au început deja. Amazon, de exemplu, derulează acum ceea ce numește oferte de „Black Friday” în mai multe categorii de produse.

Nu cumpăra din magazin, fă comenzile online de Black Friday

Omite vânzările din magazin și cumpără online! Deși probabil că vor exista câteva promoții mai multe în magazine decât au fost anul trecut, analiștii se așteaptă la un număr mai mic decât în ​​zilele de dinaintea pandemiei.

Dar comercianții cu amănuntul vor oferi mai multe dintre aceleași promoții online pe care le fac în magazine. Și cumpărătorii online pot vedea mai multe oferte de livrare gratuită și programe de expediere în magazin.

„În ultimii doi ani, chiar și înainte de pandemie, a existat o extindere a activității promoționale pe toate canalele de vânzare cu amănuntul. Anul acesta s-ar putea să vedem de fapt o creștere a promovării online.

Comercianții cu amănuntul încearcă să entuziasmeze consumatorii plictisiți de Black Friday. Cred că zilele promoțiilor nebunești de Black Friday de dimineață doar în magazine sunt probabil la final sau se apropie.” Va trebui să așteptăm să vedem ce tipuri de promoții vor oferi în weekendul de Black Friday/Cyber ​​Monday atât pentru cumpărătorii din magazine, cât și pentru cele online.

Verifică constant site-urile și aplicațiile retailerilor

Utilizați site-uri web și aplicațiile retailerilor. Pentru a judeca cât de bune sunt cu adevărat ofertele în timpul crizei, trebuie să urmăriți prețurile până la Black Friday.

Dar nu trebuie să mergeți în detaliu cu amănuntul pentru a compara prețurile. Site-urile web, de tip agregator, listează prețurile curente la diferite puncte de vânzare pentru produsele din oferte.

De asemenea, puteți încerca Google Shopping, PriceGrabber și Shopzilla. Când vă aflați într-un magazin, aplicațiile pentru smartphone vă permit să scanați coduri de bare sau coduri QR pentru a compara prețurile, a obține reduceri și a obține cupoane. Acum există zeci de site-uri web care postează reclame de Black Friday și sunt autorizate.

Verifică ofertele pe rețelele de socializare. Aşa puteţi urmări dacă s-au făcut reduceri reale

Feed-urile Facebook, Instagram și Twitter ale comercianților tăi preferați sunt o modalitate excelentă de a afla despre oferte și promoții exclusive. Comercianții cu amănuntul vor recompensa adesea clienții care îi urmăresc cu alerte speciale privind reducerile și stimulentele de Black Friday. Și, desigur, textele, tweet-urile și postările pe rețelele sociale sunt o modalitate ușoară de a partaja și prietenilor informații despre cumpărăturile de Black Friday.

Stabilește-ți un buget și nu ieși din el

Creați un buget și respectați-l. Da, asta sună simplu. Dar vânzările de Black Friday, care încep pe 13 noiembrie, mai ales ofertele speciale disponibile în cantități limitate, sunt concepute parțial pentru a vă aduce într-un magazin sau pentru a face cumpărături online, astfel încât retailerul să vă poată vinde lucruri pe care nu intenționați să le cumpărați.

Este foarte ușor să fii prins în entuziasm și să cheltuiești prea mult. Decide din timp cât vrei să coste cumpărăturile tale de Black Friday și fă tot posibilul pentru a rezista cumpărăturilor impulsive, mai ales dacă nu ești sigur cât de bună este o afacere.

Nu cheltuiți economiile de Black Friday

Lăsând deoparte diferența de econom, banii pe care i-ați economisit pe un articol obținând o ofertă de Black Friday, este o modalitate excelentă de a vă maximiza economiile sau de a obține câștiguri financiare. De exemplu, ați putea să reintroduceți aceste economii în contul dvs. pentru a porni bugetul pentru vacanța de anul viitor sau să le utilizați pentru a efectua o plată suplimentară a împrumutului.

Important! Nu este recomandat să achiziționăm online produse de sănătate și medicale, dar din farmacii. Bilete de vacanță, în această perioadă trebuie cumpărate numai de la agențiile de turism. Chiar dacă, oficial Black Friday 2021 este pe 26 noiembrie, marii comercianți din țară au dat startul reducerilor între 20 şi 70%. Magazinele online preconizează un număr de comenzi cu 10% mai mare faţă de anul trecut, scrie playtech.ro.