Evenimentul Zilei > Social > Mare atenție, dacă mergeți la mare! Nu faceți niciodată așa ceva!
Mare atenție, dacă mergeți la mare! Nu faceți niciodată așa ceva!

Mare atenție, dacă mergeți la mare! Nu faceți niciodată așa ceva!

Celebrul medic Adrian Marinescu are sfaturi de o importanță capitală pentru cei care sunt pe litoral sau se pregătesc să meargă în vacanță!

Adrian Marinescu trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul la care ne expunem în momentul în care mergem pe litoral, Cum pe malul mării e mare aglomerație i e destul de dificil să păstrezi distanța față de ceilalți turiti, celebrul medic ne dă câteva sfaturi extrem de importante. În primul rând, pentru a nu contracta Covid-19,  trebuie evitat contactul prelungit cu alte persoane. În al doilea rând, oricât de neplăcut ar fi, masca trebuie folosită obligatoriu ori de câte ori nu se respectă distanțarea.

Adrian Marinescu spune că în cazul în care o persoană infectată trece pe lângă cineva preț de câteva secunde, riscul e extrem de redus.În cazul unui contact prelungit, situația se schimbă. Dacă stăm la masă cu alți oameni care nu poartă măștile de protecție timp de câteva ore, riscul crete exponențial.

„Constanța e din păcate tot o zonă roșie și în momentul în care vorbim de o zonă aglomerată, și acolo sunt zone aglomerate, cu siguranță că masca trebuie folosită ori de câte ori e distanțare.

Mai trebuie să știm ceva: contactul prelungit trebuie evitat. În momentul în care cineva trece pentru câteva secunde pe lângă mine, riscul de transmitere este minim. În momentul în care stau cu cineva la masă, probabil că stau ore. Și atunci e clar că există un risc real și la masă nu am mască. Și atunci, trebuie să fiu atent cu cine aleg să stau la masă”, a declarat celebrul medic Adrian Marinescu într-o intervenție la Antena1.

Până astăzi, 30 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 49.591 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 26.609 pacienți au fost declarați vindecați și 4.005 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.Din păcate, situația se agravează pe zi ce trece, așa că ar fi foarte bine să respectați măsurile decise de autorități i sfaturile experților.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: