Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, împreună cu Secretarul de Stat, chestorul-șef de poliție, Bogdan Despescu, au efectuat o vizită pe litoralul românesc. Acolo, șeful MAI a avut o serie de precizări la adresa tuturor patronilor de restaurant și localuri de pe litoral în ceea ce privește regulile de combatere a noului coronavirus.

Marcel Vela le-a oferit doamnelor și domnișoarelor din cadrul Poliției, Poliției de Frontieră, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și SMURD câte un trandafir alb, în semn simbolic de mulțumire pentru activitatea pe care o depun în sprijinul cetățenilor.

„Am rugămintea de a fi o echipă în a proteja românii!”, le-a transmis ministrul Marcel Vela oamenilor legii și salvatorilor.

Totoodată, ministrul de Interne a avertizat că urmează să intensifice controalele pe litoral.

„Am văzut imaginile, tocmai din acest motiv am vrut să punctez acest moment, în sensul în care am detașat polițiști din țară. La plimbări se aglomerează pentru că aglomerația a fost permisă. Doi: pentru că poliția și echipajele de poliție nu au fost foarte bine organizate pe litoral, foarte bine prezentate în spațiul public și atunci, dacă ai un singur echipaj care trece o dată la 3 ore pe faleză, e normal că agenții economici poate n-au respectat.

Vor fi mai multe patrule, vor fi controale mixte și se vor suspenda autorizațiile.

În sezonul estival, vor fi controlate toate unitățile și de mai multe ori. Sunt adeptul controalelor mixte, cu reprezentanți de la mai multe instituții, de la cele cu atribuții în zona sanitară, comercială și protecția alimentară, astfel încât să se poată lua decizii cu impact mai mare privind operatorii economici verificați.

Nu sunt adeptul informării asupra neregulilor, pentru a aștepta apoi o perioadă, pentru a reveni poate au fost reglementate neregulile. Iar operatorii economici care încalcă regulile în contextul actual vor avea autorizațiile de funcționare suspendate. Vrem să ne asigurăm că operatorii economici vor fi mai riguroși în aplicarea regulilor, astfel încât să fie creat un spațiu sigur pentru turiști”, a afirmat ministrul Vela.

„Oamenii vin să se simtă bine pe litoral, în țara lor – poate dacă nu ar fi fost contextul actual ar fi plecat în străinătate – iar infractorii trebuie să știe că vom fi prezenți și intransigenți, vrem să dăm un mesaj de forță, de siguranță, că le protejăm oamenilor siguranța și integritatea”, a mai transmis Marcel Vela.