Evenimentul Zilei > Social > Marcel Vela, despre plecarea în alte localități, din 15 mai: „Am văzut și imaginile din Franța, Italia…”
Marcel Vela, despre plecarea în alte localități, din 15 mai: „Am văzut și imaginile din Franța, Italia…”

Marcel Vela, despre plecarea în alte localități, din 15 mai: „Am văzut și imaginile din Franța, Italia…”

Marcel Vela, ministrul de Interne, a făcut precizări despre părăsirea localității după 15 mai, ziua în care încetează ordonanța de urgență.

Ministrul de Interne a declarat că, începând cu data de 15 mai, românii vor putea părăsi localitatea de domiciliu doar cu declarație pe proprie răspundere.

Rămânem pe varianta declarației scrise. Ideea e că această declarație va cuprinde în formularul ei puncte pentru a fi marcate compatibile cu regulile de deplasare în afara localității, reguli pe care noi le-am anunțat de sâmbătă, prin care oamenii pot să se deplaseze în afara localității pentru patru motive prevăzute în tot ce înseamnă excepții la unele restricții de deplasare.

(…) 98% dintre români, în starea de urgență, au fost foarte serioși, au respectat toate regulile, nu am niciun motiv să mă îndoiesc în legătură cu ceea ce afirmă cetățenii români. Ceea ce s-a reușit în aceste două luni, și mă refer strict la numărul de decese relativ mic, comparativ cu alte state din UE, care au mii de decese, arată că măsurile luate de noi au fost corecte, dar și românii au fost extrem de responsabili.

Am văzut și imaginile din Franța, Italia, din momentul relaxării, dar eu am o încredere foarte mare în români și în spiritul lor de solidaritate, în înțelepciunea și responsabilitatea lor”,a afirmat Marcel Vela, la Antena 3.