Marcel Ciolacu susţine că preşedintele de şedinţă nu trebuia să ia în considerare voturile exprimate online la moţiune, întrucât de acestea se ţine cont doar la adoptarea actelor normative.

El a afirmat că în Parlamentul României începe să „depindă de cine numără voturile”, considerând că Cristina Prună nu trebuia să țină cont de voturile exprimate online. Mai mult ,el a spus că pentru acest lucru se va adresa instanței.

„Îi anunţ oficial că începe din ce în ce mai mult să se strângă laţul şi în ceea ce priveşte ilegalităţile, categoric, vom depune o plângere penală pe preşedinta de şedinţă de astăzi. Este inadmisibil, moţiunea, cred că ştie şi un student în prima săptămână, o moţiune simplă sau o moţiune de cenzură nu este un act normativ, nu este o lege. Nu faci vot online şi nu poţi să vii să aduni cele două fiindcă aşa ţi-au cerut preşedinţii de partid”, a declarat Marcel Ciolacu.

Moțiunea simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea a fost respinsă

Camera Deputaților a respins moțiunea simplă intitulată „Cristian Ghinea, de la zero la abis!”, inițiată de PSD. În favoarea moțiunii au votat 143 deputați, 171 împotrivă , iar unul s-a abținut.

Anunțul a fost făcut de președintele de ședință, Cristina Prună, vicepreședinte USR al Camerei Deputaților. Rezultatul a fost contestat de social-democrați.

„Moțiunea simplă a fost adoptată de plenul Camerei Deputaților. Potrivit art. 129, aliniat 3 din regulamentul Camerei putem dezbate și vota prin mijloacele electronice strict actele normative. Moțiunea simplă nu e un act normativ. Rezultatul pe votul din sală ne arată o diferență de peste 20 de voturi în favoarea adoptării moțiunii simple. Prin urmare, oricât de atașată ați fi de ministrul Ghinea și de partidul din care faceți parte, nu puteți lua în calcul voturile date pe tabletă. Să plece Ghinea, că moțiunea simplă a fost adoptată”, a spus Alfred Simonis în plenul Parlamentului, informează Antena3.