Evenimentul Zilei > Politica > Marcel Ciolacu, reacție după eșecul crunt din Parlament. Pe cine dă vina?
Marcel Ciolacu, reacție după eșecul crunt din Parlament. Pe cine dă vina?

Marcel Ciolacu, reacție după eșecul crunt din Parlament. Pe cine dă vina?

După ce moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva Guvernului Orban a fost amânată din lipsă de cvorum, Marcel Ciolacu a avut prima reacție

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a susţinut luni că PNL a avut o strategie pentru a nu se face cvorum la şedinţa în care urma să se dezbată şi să se voteze moţiunea de cenzură, iar dacă s-ar fi dat un vot, PSD ar fi strâns 250 de opţiuni „pentru” moţiune.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, ce s-a întâmplat cu cele 250 de voturi pe care spunea săptămâna trecută că le va aduna la moţiunea de cenzură, Ciolacu a spus: „Astăzi nu au fost. După cum aţi văzut, a fost o strategie de a nu se face cvorum, nu de a se da un vot pe moţiune. A fost o strategie a PNL, e evident. Eu v-am spus că, dacă se va da vot pe moţiune. vom avea 250 de voturi. Astăzi nu s-a dat un vot pe moţiune”.

Ciolacu a menţionat că PSD nu are cele 233 de voturi necesare adoptării moţiunii de cenzură şi a încercat să creeze o majoritate.

„Nu s-a făcut cvorumul, nu s-a votat moţiunea de cenzură”, a afirmat el.

Liderul PSD a mai spus că în maximum două zile se va reuni Comitetul Politic Naţional al partidului şi se va lua o decizie politică în legătură cu paşii ce trebuie urmaţi pe tema moţiunii de cenzură, care nu a putut fi dezbătută şi votată luni din lipsă de cvorum, adăugând că moţiunea nu va fi retrasă.

„Sunt discuţii, pentru că deja s-a terminat o sesiune extroardinară, intrăm în sesiune ordinară, avem dreptul constituţional de a depune o moţiune de cenzură sau de a vota această moţiune”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că există dreptul constituțional de a depune o nouă moțiune sau de a vota această moțiune: „Ca să amâni ceva, înseamnă că e ceva pe ordinea de zi. În acest moment nu e nimic pe ordinea de zi, deci nu avem ce amâna”, susține Marcel Ciolacu.