Evenimentul Zilei > Politica > Marcel Ciolacu, mulțumit că PNL i-a întors spatele: „Am înțeles mesajul lor, vom merge la alegeri separat”. Video
Marcel Ciolacu, mulțumit că PNL i-a întors spatele: „Am înțeles mesajul lor, vom merge la alegeri separat”. Video

Marcel Ciolacu, mulțumit că PNL i-a întors spatele: „Am înțeles mesajul lor, vom merge la alegeri separat”. Video

Decizia PNL de a refuza o candidatură comună, cu PSD, la alegerile prezidențiale de anul viitor, l-a liniștit pe liderul social-democrat, Marcel Ciolacu. El s-a arătat bucuros că liberalii i-au respins oferta și au decis să meargă separat la alegerile viitoare. El a precizat că știind care este opinia partenerilor de coaliție cu privire la acest subiect, PSD se poate concentra pe propriile sale proiecte.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, s-a arătat mulțumir că partenerii de coaliție din PNL au decis să candideze separat la alegerile din 2024. El a declarat că așa, știind care sunt opțiunile liberalilor, colegii săi din partid se vor putea concentra asupra propriilor proiecte. În urmă cu câteva zile, Marcel Ciolacu a lăsat să se înțeleagă că ar fi deschis la o candidatură în tandem – PSD la prezidențiale, PNL pentru poziția de premier, în 2024. Acum, după ce liberalii i-au respins mâna întinsă, el a spus că se bucură. Marcel Ciolacu i-a ironizat pe PNL, subtil, după apariția ultimelor sondaje de opinie.

„Am înţeles mesajul lor. Am înţeles şi sondajele din ultimul timp care au ieşit în spaţiul public, comandate de PNL, care nu sunt tocmai prietenoase. Eu cred că am dat un mesaj foarte clar: această coaliţie poate continua şi după anul 2024. Ca şi om politic, eu nu exclud nicio variantă atâta timp cât avem un program de guvernare şi o guvernare care să răspundă la aşteptările românilor, la nevoile companiilor româneşti. Dacă vom avea această abordare comună, de ce nu să avem şi o alianţă?!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a precizat că deciziile cu privire la ceea ce se va întâmpla la alegerile din 2024 și despre alianțele pe care le vor face PSD și PNL, vor fi luate de membrii celor două partide, iar nu de președinți. El s-a arătat mulțumit, însă, că cei din PNL i-au respins oferta candidaturii comune.

„Acest lucru nu l-am decis, pentru că nu îl decide Ciolacu, cum nu îl decide nici Nicolae Ciucă. Acest lucru îl decid membrii celor două partide. Am văzut reacţia partenerilor şi atunci înseamnă că nu e nevoie să facem asta. Vom merge la alegeri separat. Nu avem nicio problemă. Mă bucură reacţia să ştiu să nu îi mai obosesc pe colegii mei degeaba”, a mai spus liderul PSD.

Mâna întinsă de Marcel Ciolacu către PNL

Miercuri, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut o declarație cu privire la alegerile din 2024, spunând că nu ar fi exclusă o candidatură comună. Este vorba despre o înțelegere similară celei din perioada USL. La momentul respectiv era vorba ca PSD să dea premierul, pe Victor Ponta, iar PNL candidatul comun la alegerile prezidențiale. Acum, Ciolacu a fost întrebat dacă ar candida în alianţă la funcţiile de preşedinte şi prim-ministru în tandem cu Nicolae Ciucă.

„E un scenariu, nu-i exclus, dar nu e un scenariu simplu. În partide e puţin probabil să se accepte să nu aibă candidat. Îmi menţin părerea că cea mai bună soluţie e o coaliţie între Partidul Social Democrat şi PNL, văd o colaborare şi din 2024. Cum creionăm acest lucru, cum ducem discuţiile, vedem în perioada următoare. Acum trebuie să ne ridicăm la aşteptările românilor. Dacă mergem separat, e greu să mai creionezi o coaliţie. Are şi politica limitele ei. Dacă facem o alianţă politică, cred că vom avea un viitor comun în 2024 în ce priveşte majoritatea parlamentară, a afirmat Ciolacu la Digi 24.

Replica a venit o zi mai târziu, din partea premierului Nicolae Ciucă. Acesta a declarat că subiectul nu a fost discutat în interiorul PNL, iar o eventuală decizie cu privire la o coaliție electorală PSD – PNL va gi luată în forurile de conducere.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: