Evenimentul Zilei > Politica > Marcel Ciolacu încearcă să-l pună la punct pe ambasadorul SUA la București: Nu este normal ca ambasadorul să intervină în disputele politice interne ale României
Marcel Ciolacu încearcă să-l pună la punct pe ambasadorul SUA la București: Nu este normal ca ambasadorul să intervină în disputele politice interne ale României

Marcel Ciolacu încearcă să-l pună la punct pe ambasadorul SUA la București: Nu este normal ca ambasadorul să intervină în disputele politice interne ale României

Invitat la Antena 3, președintele interimar al PSD a incercat să explice declarația extrem de dură a ambasadorului SUA la București.

Răzvan Dumitrescu: …Ambasadorul Statelor Unite are o declaraţie foarte interesantă astăzi.
Marcel Ciolacu: Şi nu unică!
Răzvan Dumitrescu: Ce anume?
Marcel Ciolacu: Şi nu unică.

Răzvan Dumitrescu: Şi nu unică? Păi, nu unică, în sensul că a mai făcut declaraţii până acum domnul Zuckerman. Dar spune aşa, şi citez doar pasajul cheie: „Eforturile preşedintelui Iohannis de a încheia munca începută acum 30 de ani şi de a curăţa România de ultimii baroni roşii şi moştenirea lor coruptă sunt lăudabile”. Cum descifraţi această declaraţie?
Marcel Ciolacu: Baroni galbeni, baroni roşii, dacă ar vrea domnul ambasador să-mi dea nişte lămuriri.
Răzvan Dumitrescu: N-a zis de baroni galbeni, a zis de baroni roşii.
Marcel Ciolacu: Mai multe lămuriri. Eu, în acest moment, nu am ştiinţă de vreun baron roşu, galben.
Răzvan Dumitrescu: Dar nu zice de galbeni, zice doar de roşii.
Marcel Ciolacu: Nu este prima oară. Eu ştiam că Statele Unite este un partener strategic cu România. Nu este normal ca ambasadorul să intervină în disputele politice interne ale României.

Răzvan Dumitrescu: Pe cine credeţi că a vizat această declaraţie?
Marcel Ciolacu: Nu ştiu, cred că e cel mai îndreptăţit să vă răspundă la această întrebare domnul ambasador.
Răzvan Dumitrescu: Eu vă cer o analiză din perspectiva dumneavoastră ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, al treila om în stat.
Marcel Ciolacu: Nu am ştiinţă şi nu am avut o discuţie cu domnul ambasador în această privinţă.

Răzvan Dumitrescu: Credeţi că e un mesaj că susţine o anumită tabără politică?
Marcel Ciolacu: Categoric da. Dar se vede, este evident. Şi nu este primul mesaj de acest fel.
Răzvan Dumitrescu: Aveţi idee de ce se întâmplă asta?
Marcel Ciolacu: Asta o fi politica Ambasadei Statelor Unite în acest moment. Părerea mea că nu este corect, într-o perioadă electorală, să intervenim.

Răzvan Dumitrescu: Dar credeţi că asemenea declaraţii venite din partea partenerului strategic al României influenţează alegerile în România?
Marcel Ciolacu: Nu, categoric.