Marcel Ciolacu îi cere lui Cătălin Cîrstoiu să iasă să explice acuzațiile împotriva sa

Marcel Ciolacu îi cere lui Cătălin Cîrstoiu să iasă să explice acuzațiile împotriva sa

Marcel Ciolacu solicită ca, în lumina acuzațiilor aduse candidatului comun al PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, acesta să aibă o conferință de presă pentru a clarifica toate aspectele.

Întrebat dacă coaliția riscă poziția de primar al Bucureștiului cu medicul Cîrstoiu, premierul României a punctat că „nu riscă nimic pentru că încă nu și-a depus candidatura”.

„În momentul de față, eu cred că abordarea cea mai corectă după ce decizia coaliției a fost ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul comun al Primăriei Generale a Capitalei, este ca domnul doctor să facă o conferință de presă și să răspundă la toate acuzațiile”.

Cătălin Cîrstoiu, să vină să explice acuzațiile împotriva sa, spune Marcel Ciolacu

Potrivit acestuia, nu s-a vorbit despre retragerea candidatului nici cu Nicolae Ciucă și nici cu Cătălin Cîrstoiu, dar au fost discuții „în coaliție”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„E normal că am avut aceste discuții cu stafurile tehnice și cu oamenii politici din coaliție, dar nu e nimic anormal. Nu am avut o discuție normală de a retrage pe cineva sau de a veni cu un alt candidat”.

Marcel Ciolacu a spus că primul pas va fi conferința de presă ce trebuie susținută, punctând apoi că „nu putem merge mai departe dacă nu lămurim toate aceste acuzații”.

Premierul spune că mediul Cătălin Cîrstoiu nu trebuie să vină cu explicații pentru el, mai ales că el nici măcar nu i le-a cerut, ci pentru bucureșteni.

Cătălin Cîrstoiu

Cătălin Cîrstoiu. Sursa foto: Facebook

După ce a punctat că el nu e inspector ANI, Ciolacu a dat exemplul lui Clotilde Armand, menționând că aceasta a explicat foarte greu acuzațiile că a luat bani de la primărie.

„Domnul Cîrstoiu nu e trimis în judecată. Nimeni nu a trimis la un organ de cercetare penală ceva ce-l privește pe domnul Cătălin Cîrstoiu. Doamna Clotilde e trimisă în judecată. Domnul Voiculescu, nu știu dacă e trimis în judecată, dar e suspect”, a mai spus prim-ministrul.

Primaria Capitalei

Sursa foto: Arhiva EVZ

Candidatul la Primăria Capitalei, acuzat că a încălcat legea

Conform acuzațiilor, în cursul anului trecut, Cătălin Cîrstoiu, care ocupa poziția de director al Spitalului Universitar din Capitală, ar fi furnizat o consultație contra-cost la clinica deținută de soția sa, ceea ce ar fi incompatibil cu funcția de manager al spitalului, potrivit HotNews.

Medicul a negat însă încălcarea legii.