Potrivit lui Ciolacu, coaliţia aflată la guvernare va avea majoritate chiar dacă UDMR va vota în favoarea moţiunii, potrivit agerpres.ro

„Ţinând cont de votul cu care am fost eu ales, zic că suntem destul de pregătiţi. Sper că nu e nicio problemă. (…) Noi avem o majoritate confortabilă, iar moţiunea de cenzură, după cum bine ştiu, este votată de către ambele camere. Matematica arată că alianţa PSD cu ALDE, la Cameră şi Senat, avem majoritate. (…) Da, şi fără UDMR, oricum UDMR nu a votat vreodată la moţiunile de cenzură. Nu cred că este o problemă şi dacă se sucesc spre Opoziţie", a afirmat Ciolacu.

De asemenea, Ciolacu a mai spus că migraţia unor parlamentari din PSD spre alte partide aflate în opoziţie s-a terminat.

„Cred că ce a fost de plecat, a plecat deja. Multe persoane au plecat emoţional, iar la altele a fost o exagerare şi o greşeală a partidului prin excludere. Eu am votat împotrivă la orice fel de excludere", a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Totodată, el a mai subliniat că prioritatea PSD în prezent este reorganizarea internă a partidului, precum şi „reconectarea la familia social-democrată europeană".
Ciolacu a precizat că PSD are în prezent o singură prioritate, şi anume,  reorganizarea internă a partidului, precum şi „reconectarea la familia social-democrată europeană".

Una dintre măsurile importanta pe care partidul social-democraţilor trebuie să o ia este
modificarea statutului formaţiunii în privinţa prevederilor referitoare la alegerea şi revocarea preşedintelui partidului, pentru care în prezent este nevoie de vot al tuturor membrilor partidului.

„Vom avea un congres cel puţin pentru desemnarea candidatului la Preşedinţie", a mai spus Marcel Ciolacu.

Te-ar putea interesa și: