Evenimentul Zilei > Politica > Marcel Ciolacu, dezvăluiri bombă înainte de votare. „Ludovic Orban a făcut o plată unei clientele politice”
Marcel Ciolacu, dezvăluiri bombă înainte de votare. „Ludovic Orban a făcut o plată unei clientele politice”

Marcel Ciolacu, dezvăluiri bombă înainte de votare. „Ludovic Orban a făcut o plată unei clientele politice”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, vineri, la Zalău, unde se află în campanie electorală, că premierul Ludovic Orban ar trebui să aloce banii pentru dublarea alocațiilor copiilor.

Potrivit liderului social-democraților, Ludovic Orban a plătit, în prima săptămână cînd a preluat mandatul de premier, o sumă considerabilă „unei clientele politice”.
„Îmi pare rău pentru domnul Ludovic Orban, dar îmi aduc aminte, în prima săptămână parcă de când a fost învestit prim-ministru al României, a făcut o plată unei clientele politice, unor fraţi, Micula parcă, într-o sumă astronomică. Vreau să-l anunţ oficial pe domnul prim-ministru că ar fi cazul, fiindcă mandatul dânsului se apropie de sfârşit, să aibă decenţa şi, la sfârşitul mandatului, să aloce banii necesari dublării alocaţiilor, mai ales după hotărârea Curţii Constituţionale, (sumă) care este mai mică cu aproape 100 de milioane de euro decât a plătit clientelei politice. Ăsta este adevărul, şi nu cel trâmbiţat şi minciunile arătate la televizor”, a susţinut Marcel Ciolacu într-o conferinţă de presă, la Zalău.

Ciolacu, acuzații la adresa Guvernului Orban

Marcel Ciolacu a mai spus că anumiți primari care au plecat de la PSD și s-au dus la PNL au fost plățiti de actualul guvern cu bani din fondul de rezervă.

În legătură cu votul de duminică, Ciolacu a afirmat că nu crede că persoanele care merg la vot se expun unui pericol.

„Îşi aleg reprezentanţii locali, gospodarii locului, nu se aleg în primul rând partide, dar, cel mai important, cred că toată lumea va veni la vot şi pentru că şi medicii, şi copiii şi profesorii, mai nou şi părinţii şi bunicii noştri, într-o perioadă foarte scurtă de timp, au fost jigniţi şi batjocoriţi de actuala guvernare”, a afirmat liderul PSD.

Ludovic Orban a spus că majorarea alocațiilor pentru copii este o prioritate a guvernului pe care-l conduce

Referitor la dublarea alocațiilor pentru copii, premierul Ludovic Orban a spus că acesta se va face în cinci trepte.

„Partidul Naţional Liberal va dubla alocaţiile, dar va dubla alocaţiile aşa cum am hotărât, în cinci trepte, până la ultima creştere a alocaţiilor care va fi la 1 iulie 2022. Deocamdată e numai un anunţ al Curţii Constituţionale, aşteptăm motivarea, în funcţie de motivare vom decide ce avem de făcut. Din punctul nostru de vedere, creşterea alocaţiilor este o prioritate (…), dar această creştere a alocaţiilor trebuie făcută ţinând cont de realitatea economică, de resursele aflate la dispoziţia bugetului, astfel încât să nu fie o creştere mincinoasă care să nu poată să fie suportată ulterior şi să nu genereze consecinţe economice defavorabile”, a declarat Orban în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit agerpres.ro