Evenimentul Zilei > Politica > Marcel Ciolacu anunță: PSD depune moţiune de cenzură împotriva guvernului Cîţu
Marcel Ciolacu anunță: PSD depune moţiune de cenzură împotriva guvernului Cîţu

Marcel Ciolacu anunță: PSD depune moţiune de cenzură împotriva guvernului Cîţu

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD a precizat, marţi, în cadrul unei declaraţii de presă că Partidul Social Democrat va depune o moţiune de cenzură împotriva guvernului Cîţu.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD a susținut, marţi, o conferință de presă. Preşedintele PSD a declarat că social democraţii vor depune o moţiune de cenzură împotriva guvernului Cîţu.Marcel Ciolacu a precizat că intenția partidului său este de a decupla banii publici de la clientela PNL, USR.

„Vă anunț că am depus la parlament un proiect de lege pentru risipa din banii publici. Un proiect care modifică guvernanta corporativă. Vom decupla de la bani publici clientela PNL şi USR. Vom plafona indemnizațiile membrilor din Consiliile de Administraţie. Nimeni nu va mai câştiga zeci de mii de euro, vor fi plafonate la doua salarii minime brute pe ţară.

Susținem un referendum pentru demiterea lui Clotilde Armand
Am decis sa susținem orice inițiativă cetățenească de convocare a unui referendum pentru demiterea primarului sectorului 1, nu o inițiativă politică.

Înainte să se vaite de mafia din salubritate, dna Armand ar trebui să facă o vizită prin Sectorul 3 sau Sectorul 4 să vadă cum arată tot serviciul local, cum nu există gunoaie, gropi şi parcurile arată la nivel european.

Mâine depunem moțiunea simplă împotriva ministrului Ghinea, pe PNRR. Avem niște întrebări.

De ce sute de milioane de euro sunt pentru o anumita destinație, de ce nu avem fonduri pe irigații, de ce firmele romanești nu primesc bani la capitolul granturi”, a precizat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a atenționat cu câteva zile în urmă

Președintele PSD, cu acâteva zile în urmă, a mai atras atenția asupra lacunelor din PNRR și faptul că multe din acțiunile propuse sunt pentru a sprijini clientela partidelor din coaliția de guvernământ.

Guvernarea a prevăzut consultanță acordată companiilor nominalizate în documentele PNRR. Practic, proiectul în cauză nu face decât să îmbogățească companiile cunoștințelor ministrului Fondurilor Europene, potrivit PSD.

„Mai mult decât atât, consultanţii au fost plătiţi cu sume între 1.200 şi 1.450 euro pe zi pentru întocmirea PNRR, care nu a fost decât un set de documente copy-paste. Așa se explică faptul că cei care au scris PNRR-ul au uitat să corecteze o limită de termen în cadrul unor investiții și au notat anul 2006 ca termen de finalizare a unui proiect.” a declarat Marcel Ciolacu.