Marcel Ciolacu anunță amendamente importante în legea bugetului pentru 2024

Marcel Ciolacu anunță amendamente importante în legea bugetului pentru 2024 Premierul Ciolacu. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Înainte de ședința de Guvern, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că vor fi introduse amendamente semnificative în legea bugetului pentru anul 2024.

Marcel Ciolacu a avut mai multe conversații cu miniștrii pe tema legii bugetului și a indicat că vor fi adoptate amendamente importante privind circumscripțiile electorale ale parlamentarilor.

Amendamente privind circumscripțiile electorale, anunțate de Marcel Ciolacu

„Ca în fiecare an, parlamentarii vor avea o sumă din buget pentru circumscripții. Li se vor aproba unele amendamente la Legea Bugetului”, le-a spus Marcel Ciolacu celor din Guvern, conform surselor participante la ședință.

Cheltuielile de apărare vor exercita o presiune asupra bugetului. În acest context, premierul a informat miniștrii că se află în curs de negociere a unui contract cu Germania pentru achiziționarea unui sistem anti-dronă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Suntem în discuții cu guvernul Germaniei pentru achiziția de sisteme anti-dronă. Sistemele germane sunt cam cele mai performante în momentul de față. Va fi o achiziție G to G.

Avem mai multe sisteme care sunt deja în probe la Armată. Sistemele sunt ușor de integrat pentru că funcționează pe platformele Ghepard”, ar mai fi spus Ciolacu, potrivit știripesurse.ro.

Parlamentarii au avut la dispoziție două zile pentru amendamente

Luni dimineața, comisiile de specialitate din Parlament încep discuțiile referitoare la amendamentele propuse pentru Legea bugetului de stat și Legea asigurărilor sociale pentru anul 2024.

Parlamentarii au avut la dispoziție două zile pentru a depune amendamente, cu termenul limită până duminică la ora 14.00.

Ședințele comisiilor vor începe discuțiile la ora 11.00 și vor continua până la încheierea dezbaterilor. Maratonul audierilor parlamentare începe la ora 12.00 cu dezbateri generale privind Legea bugetului, avându-l prezent pe ministrul Finanțelor Publice, Marcel Boloș. De asemenea, și Marcel Ciolacu va lua parte la discuții.

Bugetul pensiilor speciale pentru parlamentari

Parlamentul României, Sursa Foto: Arhiva EVZ

Marcel Ciolacu a trimis proiectul de buget la Parlament

În prima etapă a discuțiilor, se abordează bugetele pentru Ministerul Energiei, Senatul României, Administrația Prezidențială, Camera Deputaților și Curtea de Conturi.

Dezbateri se desfășoară pe parcursul întregii zile în jurul unui buget care alocă „sume istorice” anumitor ministere și este caracterizat ca fiind suprarealist de către analiștii economici.

Aceștia afirmă că, similar cu anul precedent,  Guvernul condus de Marcel Ciolacu estimează în exces veniturile și subestimează cheltuielile.