Florin Cîțu rămâne fără imunitate, în dosarul vaccinurilor

Florin Cîțu rămâne fără imunitate, în dosarul vaccinurilor Florin Cîţu. Sursa foto: Facebook

Florin Cîțu rămâne fără imunitate. Parlamentarii decid dacă acesta va putea fi urmărit penal în urma solicitării DNA pentru începerea urmăririi penale față fostul premier.

Florin Cîțu rămâne fără imunitate. În această dimineață, fostul premier a fost audiat în comisia juridică. Totodată va transmite punctul de vedere către plen, cel în măsură să încuviințeze sau să respingă solicitarea de ridicare a imunității. Aşadar, urmează votul în plenul Parlamentului, care este programat de la ora 12.00.

Florin Cîțu a rămas fără imunitate

Parlamentarii vor vota miercuri dacă îl vor lăsa fără imunitate pe fostul premier Florin Cîțu. DNA îl acuză de abuz în serviciu în dosarul privind achiziția de vaccinuri anti-COVID în pandemie.

Ne puteți urmări și pe Google News

DNA a solicitat joi președintelui Klaus Iohannis să aprobe ridicarea imunității pentru foștii miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, iar Senatului pentru fostul premier Florin Cîțu, iar solicitarea a fost deja aprobată.

Procurorii îi acuză pe cei trei de săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, forma participației penale fiind autoratul și, respectiv, complicitatea. În același dosar mai este cercetat și Andrei Baciu, fost secretar de stat în ministerul Sănătății

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Florin Cîţu. Sursa foto; Facebook

Fostul premier: Trebuie să dăm voie anchetei să meargă mai departe şi să vedem adevărul

Florin Cîţu a declarat că le va cere colegilor săi din partid să voteze pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare, precizând, însă, că nu va demisiona din partid şi nici din grupul parlamentar.

 „Trebuie să dăm voie anchetei să meargă mai departe şi să vedem adevărul. Eu voi cere colegilor să voteze pentru ridicarea imunităţii. Nu am de ce să îmi dau demisia din PNL”, a spus fostul premier.

Florin Cîţu despre deciziile sale

Întrebat dacă crede că dosarul ar trebui pus pe pauză până când se pronunţă instanţele europene, pentru că şi la nivel european este anchetat modul de achiziţionare a vaccinurilor, Florin Cîţu a răspuns:

„Eu zic că în România trebuie discutat acest subiect, trebuie văzut ce s-a întâmplat atunci. Deciziile au fost adoptate în acord cu legislaţia din România. Aşa cum am spus de fiecare dată, folosind baza legală din România”.

Mai mult, chestionat despre declaraţia fostului ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, potrivit căruia decizia de achiziţionare a vaccinurilor a fost luată exclusiv de premier, Cîţu a răspuns: „Justiţia nu se face la televizor. Documentele sunt la dosar. Vom vedea ce este în dosar”, a spus fostul premier.