Alexandru Nazare, acuzații pentru Florin Cîțu în scandalul vaccinurilor

Alexandru Nazare, acuzații pentru Florin Cîțu în scandalul vaccinurilor

Alexandru Nazare spune că ar fi fost demis din funcția de ministrul Finanțelor pentru că a refuzat să semneze contractul de un miliard de euro pentru achiziționarea de vaccinuri. Potrivit fostului ministru de finanțe, la momentul respectiv achiziția nu era justificată.

Fostul ministru al Finanțelor din cabinetul Cîțu, Alexandru Nazare, susține că a refuzat să semneze un contract pentru achiziția dozelor de vaccinare împotriva COVID-19.

Alexandru Nazare spune că s-a opus pentru că nu era o achiziție justificată, nu a fost o ședință de guvern pe acest subiect, nu era justificat numărul mare de doze și modul în care erau întocmite plățile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alexandru Nazare a avut o relație complicată cu premierul

Fostul ministru al Finanțelor i-a propus premierului ca achiziția de doze să fie făcută din fonduri europene, nu din bugetul statului.

„Nu a existat un răspuns, cred că răspunsul l-ați văzut public. Nu vreau să vorbesc despre vreo condiționare. Există observațiile mele. Ideea este că aceste fundamentări financiare ale unui act normativ trebuie luate mult mai în serios.Absența unui aviz de la Ministerul de Finanțe trebuie luată în calcul”, a declarat Alexandru Nazare la România TV.

Nazare a adăugat că nici premierul și nici ministrul Sănătății de atunci, Vlad Voiculescu de la USR, nu l-au ascultat.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Alexandru Nazare, Facebook 

Controversata campanie de vaccinare

După ce a evidențiat numărul de doze, justificarea financiară și metoda de plată, ministrul a fost demis pe 8 iulie 2021. Demiterea sa pare să fi scos la iveală disensiunile interne din cadrul PNL și a coaliției de guvernare.

Vlad Voiculescu a fost demis din funcția de ministru al Sănătății pe 14 aprilie, în urma relațiilor tensionate cu premierul Florin Cîțu privind campania de vaccinare și politizarea sistemului de sănătate.

Ieri, 23 noiembrie, DNA a cerut ridicarea imunității fostului premier liberal Florin Cîțu, dar și a foștilor miniștri USR ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, în dosarul vaccinurilor anti-COVID.

Liderii coaliției au fost informați despre revocarea lui Alexandru Nazare

Aflat în județul Teleorman, unde participă la alegerile pentru conducerea organizației locale a PNL, Rareș Bogdan a comentat informația zilei, revocarea ministrului de Finanțe. Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan spune că atât președintele liberalilor, Ludovic Orban, cât și ceilalți lideri ai coaliției de guvernare au fost informați cu privire la intenția lui Florin Cîțu de a-l demite pe Alexandru Nazare.

Rareș Bogdan a precizat că decizia de revocare i-a revenit premierului, care pune în aplicare planul de guvernare și răspunde pentru aceasta.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, după ședința de Guvern, că l-a revocat pe Alexandru Nazare din funcția de ministru al Finanțelor Publice și a trimis cererea de revocare la Palatul Cotronceni.