Vlad Voiculescu dă vina pe Florin Cîțu în dosarul achiziției de vaccinuri

Vlad Voiculescu dă vina pe Florin Cîțu în dosarul achiziției de vaccinuri

Achiziția de vaccinuri anti-COVID din timpul pandemiei a atras acum o anchetă DNA. Tranzacțiile respective s-au ridicat la valoarea de un miliard de euro, iar vizate sunt trei persoane: Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

Vlad Voiculescu aruncă toată vina asupra fostului premier, Florin Cîțu, în scandalul achiziției de vaccinuri din pandemie. Acesta spune că există înregistrări ale ședințelor de guvern care îl arată pe Cîțu asumându-și răspunderea.

Vlad Voiculescu dă vina pe fostul premier, Florin Cîțu

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că nu a fost de acord cu toate deciziile luate. Din acest motiv, acesta susține că a fost dat afară din Guvern.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acesta spune că deciziile privind achiziția de vaccinuri au fost luate exclusiv de fostul premier Florin Cîțu:

„Pe 21 septembrie 2021 spuneam că o anchetă privind achiziția de vaccinuri în România este binevenită.

În primul rând pentru că un moment critic pentru România și sănătatea publică a fost transformat într-un spectacol de atacuri politice în ultimii doi de ani de PSD. Reamintesc că vaccinarea anti-COVID a fost în subordinea premierului în perioada pandemiei, nu a ministrului Sănătății: e vorba de faimosul comitet de vaccinare condus de dl. Gheorghiță care îi raporta ministrului Apărării Ciucă și premierului Cîțu”, a spus fostul ministru, Vlad Voiculescu.

Vaccin împotriva COVID-19

Numărul de vaccinuri, stabilit la nivelul Comisiei Europene

Deciziile privind achiziția de vaccinuri au fost luate exclusiv de premierul de la acea vreme:

„Alocările de cantități pentru statele membre au fost stabilite în cadrul unui contract comun de achiziție al Comisiei Europene cu furnizorii, în principal pe criteriul populației. Deciziile privind achiziția de vaccinuri au fost luate exclusiv de premierul de la acea vreme. Există înregistrări ale ședințelor de guvern și documente care probează că premierul și-a asumat aceste decizii.

Cu toate că nu am fost de acord cu toate deciziile luate de cei care aveau în coordonare vaccinarea (ex: prioritizarea “specialilor”, centrele secrete pentru “speciali”, falsificarea indicatorilor, comunicarea campaniei de vaccinare etc.) și este de notorietate că am fost și dat afară din guvern pentru asta, trebuie spus că cantitatea de doze achiziționate a constituit o decizie de oportunitate în condiții de incertitudine privind disponibilitatea producției, evoluția tulpinilor, necesitatea re-vaccinării”, a mai declarat acesta.

Vlad Voiculescu nu are încredere în acest demers al DNA

În plus, fostul ministru și-a exprimat îndoiala cu privire la acțiunea DNA. Acesta insinuează că ar putea avea legătură cu alegerile viitoare:

„Sunt desigur semne de întrebare, cum o decizie executivă unde nu cunosc să existe vreo urmă sau vreun element de corupție și care nici măcar nu îmi aparține, face înainte de o campanie electorală subiectul unei acțiuni penale.

Deși sunt semne îngrijorătoare în ultima vreme privind ingerințele politicului în Justiție, am convingerea că există resursele de profesionalism și onestitate în acest sistem, pentru a ajunge la concluzia corectă: aceea că am acționat în cele trei luni ca ministru cu cinste, punând mereu pe primul loc viața și sănătatea oamenilor”, a mai declarat Vlad Voiculescu.