Evenimentul ZileiPoliticaPSD, reacție rapidă în Dosarul vaccinurilor. Florin Cîțu are încredere în justiție. Update

PSD, reacție rapidă în Dosarul vaccinurilor. Florin Cîțu are încredere în justiție. Update

PSD, reacție rapidă în Dosarul vaccinurilor. Florin Cîțu are încredere în justiție. Update
PSD a reacționat rapid după cererea DNA pentru avizarea cercetării fostului premier Florin Cîţu şi a foştilor miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă. Florin Cîțu și Vlad Voiculescu au reacționat, după anunțul DNA, în postări pe Facebook. Pe de altă parte, Ioana Mihăilă a precizat că este rolul autorităților să investigheze

Update 2: Fostul premier Florin Cîțu a reacționat, la rândul său, cu un scurt mesaj, la anunțul făcut de procurorii DNA în legătură cu acuzațiile ce îl vizează. El s-a arătat încrezător în justiție, spunând că se așteaptă ca procedurile inițiate să ducă la aflarea adevărului.

„Avand in vedere informatiile aparute in spatiul public, precizez ca intreaga mea activitate, indiferent de functiile si demnitatile publice indeplinite, a stat sub semnul bunei credinte si a respectarii legii, in slujba romanilor. Am deplina incredere in actul de justitie si sunt convins ca procedurile aflate in desfasurare vor conduce la aflarea adevarului!”, a transmis Florin Cîțu, pe Facebook.

Update 1: Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a reacționat după apariția informațiilor legate de achiziția vaccinurilor anti-Covid. Potrivit fostului ministru USR, campania de vaccinare a fost în subordinea premierului, nu a ministrului Sănătății. Voiculescu face referire la comitetul de vaccinare condus de colonelul Valeriu Gheorghiță care îi raporta ministrului Apărării, Nicolae Ciucă și premierului Florin Cîțu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vlad Voiculescu susține că deciziile cu privire la achiziția de vaccinuri au fost luate de premier, iar în acest sens, cere publicarea stenogramelor ședințelor de guvern. Fostul ministru susține că a fost înlăturat de la Ministerul Sănătății din cauza opoziției față de anumite decizii din acea perioadă.

„Cu toate că nu am fost de acord cu toate deciziile luate de cei care aveau în coordonare vaccinarea (ex: prioritizarea «specialilor», centrele secrete pentru «speciali», falsificarea indicatorilor, comunicarea campaniei de vaccinare etc.) și este de notorietate că am fost și dat afară din guvern pentru asta, trebuie spus că cantitatea de doze achiziționate a constituit o decizie de oportunitate în condiții de incertitudine privind disponibilitatea producției, evoluția tulpinilor, necesitatea re-vaccinării”, a transmis Vlad Voiculescu, într-o postare pe Facebook.

PSD a acuzat după preluarea guvernării, alături de PNL, faptul că guvernele anterioare au fost achiziționat prea multe vaccinuri anti-Covid. Acum, odată cu ancheta demarată de DNA, social-democrații reiau acuzațiile împotriva lui Florin Cîțu și a foștilor miniștri USR, ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

La scurtă vreme după anunțul făcut de procurori, PSD a transmis un comunicat de presă în care susțin că cei trei foști demnitari au furat un miliard de euro.

PSD, acuzații grave la adresa lui Florin Cîțu

Social-democraţii au afirmat că Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă furau în vreme ce românii mureau în pandemie. Conform unui comunicat de presă, a venit vremea ca cei trei să plătească pentru faptele lor.

DNA a solicitat Senatului ridicarea imunităţii fostului premier Florin Cîţu. Procurorii DNA au mai cerut, președintelui, avizul pentru începerea urmăririi penale pentru Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

„În timp ce românii mureau, Voiculescu, Cîţu şi Mihăilă furau un miliard de euro a fost costul plătit de români în plină pandemie pentru milioanele de doze de vaccinuri inutile cumpărate de aceşti infractori. Astăzi, DNA a început urmărirea penală împotriva acestui grup infracţional organizat! Recidivistul Cîţu şi «Magicianul» Voiculescu i-au închis pe români în case ca să poată fura! A venit timpul să plătească pentru faptele lor!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

DNA a solicită avizul pentru urmărire penală

DNA a anunțat că a solicitat ridicarea imunităţii fostului premier Florin Cîţu şi, aviz pentru cercetarea foştilor miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă. Procurorii i-au acuzat de abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave. PSD a reacționat imediat după anunțul procurorilor.

„Concret, deşi dozele de vaccin contractate anterior datei de 01 ianuarie 2021 (37.588.366 doze) ar fi fost suficiente pentru vaccinarea unui număr de peste 23 milioane persoane, două dintre cele trei persoane faţă de care se solicită formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale, beneficiind de ajutorul celei de a treia, ar fi tranzacţionat şi ordonanţat la plată achiziţia în plus a cantităţii de 52.805.690 doze de vaccin, în valoare totală de 1.005.498.687 euro, la care se adaugă TVA, sumă care constituie un prejudiciu adus bugetului statului”, au arătat procurorii, confirmând acuzațiile mai vechi ale PSD.

Într-un mesaj transmis pentru Digi 24, Ioana Mihăilă a declarat că autoritățile au dreptul să invetigheze această achiziție.

Nicolae Ciuca
Nicolae Ciucă este de acord cu ridicarea imunității lui FloriN Cîțu Sursa Foto: Arhiva EVZ

PSD și PNL vor vota în cazul lui Florin Cîțu la Senat

PNL va vota în favoarea ridicării imunității lui Florin Cîțu la Senat în acest dosar. Cel mai probabil același lucru îl vor face și senatorii social-democrați. Liberalii merg mai departe și spun că, în funcție de evoluția anchetei vor lua măsurile statutare ce se impun, în acest caz. Cel mai probabil, vor folosi ancheta DNA pentru a scăpa de fostul lor lider, pe care l-au ales în 2021.

Este de așteptat ca și PSD să ia o decizie similară, la Senat. Astfel

Florin Cîțu a devenit o voce incomodă, în ultimul timp, poziționându-se în opoziție cu conducerea partidului. Deși este inițiatorul deciziei de cooptare a PSD la guvernare, el se pronunță împotriva alianței cu social-democrații. Mai mult, Cîțu a criticat măsurile de austeritate luate în coaliția de guvernare, în ultima perioadă.


Accesează: