Românii vor putea merge în Turcia doar cu buletinul

Românii vor putea merge în Turcia doar cu buletinul Turcia. Sursa foto: Wikipedia

Românii vor putea merge în Turcia doar cu buletinul. Anunțată inițial a intra în vigoare abia pe data de 1 iunie 2024, măsura convenită la întâlnirea de săptămâna trecută între premierul român Marcel Ciolacu și preşedintele Recep Tayyip Erdogan este deja operațională, în sensul că cetățenii români își pot folosi doar buletinul pentru a vizita și tranzita Turcia.

Ciolacu mulțumește pentru promptitudine

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a anunţat miercuri, într-o postare pe pagina sa de Facebook că românii pot călători, deja, în Turcia doar cu buletinul. Cu această ocazie, premierul român a mulţumi autorităţilor de la Ankara pentru promptitudinea cu care au măsura convenită în urmă cu o săptămâna cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan a fost pusă în aplicare.

„Românii pot intra deja în Turcia doar cu buletinul. Măsura convenită la întâlnirea de săptămâna trecută cu preşedintele Erdogan este în vigoare. Mulţumesc autorităţilor turce pentru promptitudine. Vom continua să lucrăm împreună în beneficiul cetăţenilor noştri", a scris Ciolacu, miercuri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

Turcia. Istanbul

Turcia. Istanbul. Sursa foto: Dreamstime

Buletinul românesc acceptat în Turcia

Conform unui decret prezidențial semnat de Recep Tayyip Erdogan pe 20 mai și publicat o zi mai târziu în Monitorul Oficial turc, cetățenii români nu vor mai fi nevoiți să prezinte alte documente în afara de buletin, la punctele de trecere a frontierei. În baza decretului cetăţenilor români titulari ai cărţii de identitate li se acordă scutire de viză pentru călătoriile turistice şi permise de tranzit în Turcia cu un timp de şedere de maxim 90 de zile la fiecare 180 de zile.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cetățenii români posesori ai unui document național de identitate beneficiază de scutire de vize pentru călătoriile turistice și tranzitare în Turcia, cu o ședere maximă de 90 de zile în decursul unei perioade de 180 de zile, în conformitate cu articolul 18 din Legea nr. 6458 privind regimul străinilor și protecția internațională”, prevede decretul semnat de președintele turc.