Marcel Boloş, despre rotaţia premierilor: „Dacă protocolul se respectă aşa cum este el, mandatul meu se termină pe data de 25 mai 2023”

Marcel Boloş, despre rotaţia premierilor: „Dacă protocolul se respectă aşa cum este el, mandatul meu se termină pe data de 25 mai 2023” Ministrul de Finanțe Marcel Boloș Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat că, dacă protocolul privind rotația premierilor se respectă aşa cum este el, mandatul său se termină pe data de 25 mai 2023.

”Este foarte adevărat că activitatea mea este afectată în eventualitatea unei eventuale schimbări pentru că este o realitate, dacă protocolul se respectă aşa cum este el, mandatul meu se termină pe data de 25 mai 2023.

Însă, pe de altă parte, responsabilitatea în exercitatea atribuţiilor de ministru nu poate fi stopată dintr-o dată, pentru că ar aduce României prejudicii însemnate, în perspectiva aceasta a evitării unui risc de pierdere a banilor, echivalentul a 7,5 miliarde de euro. Nu avem de unde şti ce se va întâmpla pe 25 mai”, a declarat Marcel Boloș la Realitatea Plus.

Întrebat dacă crede că se va produce rotativa premierilor sau ne aşteaptă o criză, ministrul Marcel Boloş a răspuns: ”E greu de spus pentru că decizia este la nivelul coaliţiei”.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Am spus de multe ori că, dacă există ceva bun ce se poate schimba pentru români şi judecând prin prisma intereselor la nivel naţional a ceea ce aşteaptă oamenii de la noi, dacă în protocol, din această perspectivă se poate schimba ceva, nu văd de ce nu s-ar face acest lucru. Dar repet, e o decizie care se ia la nivelul coaliţiei”, a mai afirmat el.

Despre cozile la pachetele alimentare

Boloș a fost întrebat și despre cozile la pachetele pentru persoanele vulnerabile.

”Noi am făcut toate demersurile necesare pentru ca înainte de sărbători să ajungă aceste pachete alimentare, ne-am mobilizat pentru a le distribui în centrele acestea de distribuire care funcţionează la nivel local, la nivelul primăriilor şi e regretabil şi îmi cer scuze în nimele ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, că aceste centre locale de distribuire a pachetelor de alimente nu şi-au organizat mai bine timpul pentru a putea să organizeze mai apoi civilizat distribuirea pachetelor de alimente”, a spus ministrul Marcel Boloş.

El a arătat că se puteau planifica pe zi iar oamenii să ştie când le vor primi, pentru a nu se forma cozi. ”Facem apel către aceste centre locale de distribuire să fie foarte atente la modul în care are loc întregul proces pentru că, a pune oamenii pe drumuri şi mai ales persoanele cu dizabilităţi şi cei care au anumite nevoi, sunt oameni bolnavi, să fie foarte atenţi la felul în care fac acest proces de distribuire”, a menţionat el.

”Pentru toată lumea există pachete alimentare. (..) Sunt produse care nu au probleme de perisabilitate, sunt în cantităţi suficiente şi cu un pic de atenţie se pot organiza activităţile astfel încât să nu asistăm la aceste evenimente deloc plăcute pentru oameni şi pentru noi, toţi. E coada sărăciei şi a nevoilor, şi trebuie organizată cu atenţie de autorităţile locale”, a mai spus Boloş.