Evenimentul ZileiActualitateMApN îi dă replica lui Voiculescu în scandalul morților de COVID

MApN îi dă replica lui Voiculescu în scandalul morților de COVID

MApN îi dă replica lui Voiculescu în scandalul morților de COVID
MApN îi dă replica lui Vlad Voiculescu după ce fostul ministru al sănătății a declarat că numărul raportărilor bolnavilor morți de COVID în spitale ar fi mai mare. Reprezentanții Armatei susțin toate decesele înregistrate de la Formațiunea medicală de tratament ROL 2, operaționalizată de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, au fost înregistrate și transmise conform legii.

MApN îi dă replica lui Voiculescu în scandalul raportărilor bolnavilor morți de COVID din spitale.

Contrar celor spuse de fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, reprezentanții Armatei României susțin că toate raportările făcute de Formațiunea medicală de tratament ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan”, au fost centralizate și raportate în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Vlad Voiculescu declarase că a constatat diferențe de raportare a numărului de decese de COVID.

„Numărul deceselor în platforma în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decât numărul deceselor din platforma în care raportează toată lumea”, a declarat Voiculescu, la europafm.

El a afirmat că „la Spitalul Colentina diferența este de sute, peste 500”, dar și că „la spitalul ROL 2, acea unitatea militară din curtea Spitalului Ana Aslan sunt diferențe”.

Pe surse, am aflat că la Spitalul Colentina se fac verificări și sunt numărate cazurile de deces din cauza COVID. Reprezentanții presei așteaptă un răspuns și de la managerul spitalului, care a fost sunat dar nu a dat curs, încă, solicitărilor mass-media.

MApN îi dă replica lui Voiculescu

În schimb, replica MApN la afirmațiile lui Vlad Voiculescu a venit luni după amiază:

„Cu privire la informațiile apărute în spațiul public referitoare la raportarea deceselor cauzate de COVID-19 de către Formațiunea medicală de tratament ROL 2, facem următoarele precizări:

 

Formațiunea medicală de tratament (FMT) ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni, funcționează ca spital COVID din luna aprilie 2020.

 

Toate decesele înregistrate în această unitate medicală operaționalizată de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” au fost centralizate și raportate în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

 

Din data de 10 ianuarie 2021, când FMT ROL 2 a primit drepturi de acces în aplicația Corona Forms, au fost constatate 82 de decese, care au fost raportate ca atare de formațiunea medicală atât în Corona Forms, cât și în platforma Alerte MS, lucru care poate fi verificat cu maximă celeritate de către oricare dintre autoritățile care au acces în aceste baze de date, conform competențelor legale”.

 


Accesează: