Festivităţile au început vineri şi au durat trei zile.

Nunta a avut loc în una dintre proprietăţile deţinute de familia Gallardo în Mahou. Vineri seară, invitaţii au participat la un cocktail organizat la cramele Bodegas Binifadet, aflate în zona rurală a municipiului Sant Lluis, înconjurate de podgorii.

La această nuntă, care a avut loc sâmbătă, au participat mai multe celebrităţi, precum scriitorul laureat al premiului Nobel pentru literatură Mario Vargas Llosa şi actuala sa parteneră de viaţă, Isabel Preysler – mama cântăreţului Enrique Iglesias -, dar şi numeroşi oameni de afaceri, precum proprietarul companiei Naturhouse, Felix Revuelta, şi preşedintele Grupo Planeta y Atresmedia, Jose Creuheras.

Invitaţii au sosit la eveniment cu maşini private, vehicule închiriate, minibusuri şi chiar taxiuri. Mai multe corturi pentru petrecere au fost instalate în grădinile exterioare amenajate pe acea proprietate. Numeroşi angajaţi ai unor firme de catering au sosit pe parcursul zilei de sâmbătă la ferma familiei Gallardo pentru a pune la punct ultimele detalii ale pregătirilor pentru nuntă.

Petrecerea s-a prelungit până duminică dimineaţă la ora locală 03:00. Ultima zi a festivităţilor a avut loc duminică şi a inclus un brunch informal, organizat la Clubul Nautic din Binisafua, municipiul Sant Lluis.

Manuel Valls s-a căsătorit prima oară în 1987 cu profesoara Nathalie Soulie, cu care are patru copii: Benjamin, Ugo, Joachim şi Alice. El a divorţat şi s-a căsătorit a doua oară în 2010, cu violonista Anne Gravoin, de care s-a despărţit şase ani mai târziu.

Susana Gallardo este moştenitoarea unei bogate familii spaniole. În anii 1940, bunicul ei, Antonio Gallardo Carreras, a înfiinţat compania farmaceutică Almirall cu care a făcut avere. Elevă strălucită, tânăra spaniolă a studiat finanţele şi a urmat cursuri universitare în Marea Britanie, la Oxford.

În anii 1980, ea s-a căsătorit cu Alberto Palatchi, fondatorul Pronovias, firmă specializată în rochii de mireasă, cu care are trei copii: Gabriela, Marta şi Alberto Jr. În 2016, cuplul şi-a anunţat divorţul, la câteva luni după nunta fiicei lor Gabriela.