Evenimentul Zilei > Politica > Manevra perversă a fostului om de bază. USR și PLUS, decapitate!
Manevra perversă a fostului om de bază. USR și PLUS, decapitate!

Manevra perversă a fostului om de bază. USR și PLUS, decapitate!

Controversatul Andrei Caramitru, fostul consilier al liderului USR Dan Barna, susține, în limbajul virulent care l-a consacrat, că rezultatele obținute de alianța USR-PLUS la alegerile locale sunt dezastruoase, iar Cioloș și Barna ar trebui să demisioneze.

Caramitru Jr. arată, într-un discurs contondent, că USR-PLUS este într-o continuă scădere.

”O să vă stric ziua. Rezultatele USR-PLUS sunt dezastruoase. Cine răspunde? Da, da,știu. București, Brașov, Timișoara, Câmpulung, Alba Iulia, Bacău. În total 45 de primari. Wow! Evident că mă bucur.

Epic fail

Însă – Per total – e un dezastru.

– Scorul politic la nivel Național (ăla care contează pentru parlamentare) e sub 9%. Un piculeț doar peste Ponta. PMP a câștigat mai mulți primari în țară. Un dezastru de proporții epice care NU poate fi justificat. Nu poți cădea de la 22 la sută la 9 și să explici cu tot felul de artificii.

– Și ăla 9% (care vine din câștigurile de orașe) au venit sau din colaborare cu PNL (forțată de PNL sau negociată local) sau prin succes individual al unor candidați excepționali care NU sunt din tabăra Barna/Cioloș.

Deal-ul Nicușor – Orban

– Haide să le luam pe bucățele – rezultatele NU au fost meritul conducerii centrale. Din contră. Dacă Nicușor și Orban nu făceau deal și puneau presiune pe USR-PLUS să colaboreze – Firea și toți primarii de sectoare erau azi de la PSD. Bacău a fost câștigat cu susținerea PNL (pentru că Viziteu e smart și și-a făcut strategia singur). În Alba Iulia a câștigat fostul viceprimar PNL transferat la USR (o mișcare deșteaptă, singura din păcate). Voturile spectaculoase (Brașov, Timișoara) au venit de la oameni care NU sunt apropiați de Barna/Cioloș. La fel voturile bune din Constanța sau Iași. Elena Lascău (n.r. – Lasconi) a câștigat Câmpulung de capul ei, fiind grozavă și super cunoscută.

Totuși. După 4 ani de luptă. După ce adaugi PLUS (care habar nu am ce voturi aduce, ca nu a adus absolut nimic in alegerile astea, zero câstiguri). Sa ajungi la același scor National pe care l-a scos Nicușor in 2016 practic singur și fără structuri locale? E o catastrofă de proporții epice”.

Barna a pierdut rușinos

„Oamenii din USR și PLUS trebuie să se gândească foarte bine cum continuă, mai atrage atenția Caramitru Jr.. „Că tendința e spre irelevanță în parlament. Eu le sugerez așa Ttrebuie schimbată conducerea ACUM. Aveți niște super-star-uri validate acum prin vot (nu ca Barna care a pierdut rușinos și Ciolos care nu a candidat singur niciodată la nimic). Fritz. Coliban. Viziteu. Elena Lasconi de la Câmpulung, Clotilde, Radu de la Sector 2). Plus Stelian Ion, Zainea, Cosette (care au pierdut dar au avut super scoruri de fapt). Vlad Voiculescu. Super echipa. De ce e nevoie exact de Barna? Sau de Ciolos? Sincer vorbind. Nu are sens”.

I-aș oferi lui Nicușor președinția USR-PLUS

„Dacă Nicușor se înscrie în PNL e sfârșitul USR-PLUS. Vă spun clar. Pierdeți jumătate din voturi, dacă mai intrați in Parlament. Trebuie să evitați asta. Eu i-aș oferi – oricând dacă vrea să se înscrie într-un partid – președinția USRPLUS. E al doilea cel mai votat om din România după Președinte. Dacă ar avea așa o propunere măcar va ezita să intre în PNL, cred. Sau măcar rămâne independent. Gândiți-vă foarte foarte atent la asta.

Eu cred de fapt că singura speranță e în noii primari care acum nu mai depind de Cioloș și Barna și care pot prelua rapid partidul. Altfel se duce totul dracului. Să nu Spuneți că nu v-am spus”, scrie în încheiere Andrei Caramitru.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: