Potrivit unor surse judiciare, citate de g4media.ro, George Maior va fi citat pentru 22 mai.

Citarea vine după ce joi au fost anchetați în același dosar și fostul adjunct al lui George Maior, Florian Coldea, și fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea.

„SRI a fost implicat în această operațiune de localizare și aducere în țară a dlui Nicolae Popa, a fost considerată o operațiune de succes, reflectă cooperarea bună între serviciile de informații și autoritățile și instituțiile de aplicare a legii, cooperare despre care am constatat că deranjează pe foarte multe persoane și toată lumea face eforturi disperate ca practic această cooperare să afecteze, într-un fel sau altul capacitățile României de aplicare a legii.

În altă ordine de idei, pe scurt, o singură observație în ceea ce o privește pe doamna Laura Codruța Kovesi, personal, nu am luat la cunoștință de vreo activitate care să fie infracțiune și nici la nivelul instituției nu am obținut informații cu privire la posibile infracțiuni sau date în acest sens”, a spus Coldea la ieșirea de la audieri.”, a declarat Florian Coldea la ieșirea de la audieri.

Dosarul o vizează pe fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, privind finanțarea repatrierii lui Nicolae Popa din Indonezia.

Dosarul a fost deschis după plângerea formulată de Sebastian Ghiță, care a susținut că Laura Codruța Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea în România a lui Nicolae Popa, în anul 2011.

SIIJ a demarat, la începutul lunii martie, acțiunea penală împotriva fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, ea fiind acuzată de luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă.

 

Te-ar putea interesa și: