Evenimentul Zilei > Politica > Maior, audiat în Comisia SRI: Am lucrat în interes național
Maior, audiat în Comisia SRI: Am lucrat în interes național

Maior, audiat în Comisia SRI: Am lucrat în interes național

Fostul şef al Serviciului Român de Informaţii (SRI), George Maior, a declarat, înainte de a intra la audieri în Comisia de control a SRI, că a vorbit despre Rudolph Giuliani ca despre o persoană privată și nu a ofensat SUA.

„Am spus un adevăr şi consider că am lucrat în interesul naţional Nu înţeleg cum poate cineva să afirme că a interferat în politica americană, când este vorba despre o persoană privată", a declarat Maior, fostul director al SRI

George Maior, ambasador al României în SUA, este audiat, în aceste momente, la Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

Preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, a anunțat, luni, că Maior a confirmat prezenţa sa la audieri.  Anterior, pe 28 august, Manda anunţa că îl va invita la comisie pe George Maior.

„Pe domnul Maior am decis să-l invităm la comisie pe data de 4 septembrie, marţi, la ora 11,00. Am semnat o adresă şi mâine va pleca spre Ministerul Afacerilor Externe şi am avut şi un dialog cu domnia sa prin mesaje spunându-i acest lucru", spunea atunci Manda.

Despre temele discuţiei cu George Maior, șeful Comisiei SRI a precizat că vizează subiectele aduse în atenţie de fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate Horia Georgescu, după audierea fostului şef al SRI.

„Vrem să vedem şi dacă domnul Maior le confirmă sau nu şi care este poziţia domnului Maior. Spun că este important pentru domnul Maior să vină şi cred că este în interesul domniei sale să vină să lămurească toate aspectele care îl vizează, de aceea cred că va veni la comisie", afirma la acea dată preşedintele comisiei.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.