Maia Sandu, prezentă la lansarea Institutului Național pentru Educație și Leadership

Maia Sandu, prezentă la lansarea Institutului Național pentru Educație și Leadership Maia Sandu. Sursa foto: gov.md

Maia Sandu, președintele din Republica Moldova, a participat și a vorbit, azi, la inaugurarea Institutului Național pentru Educație și Leadership.

Maia Sandu, președintele din Republica Moldova, a fost prezentă, duminică, la evenimentul de lansare a Institutului Național pentru Educație și Leadership (INEL). Acolo unde liderul de la Chișinău a vorbit despre faptul că societatea viitorului depinde de fiecare cetățean, dar mai ales de fiecare om care lucrează în educație.

Maia Sandu a precizat că rolul principal al INEL este să îmbunătățească nivelul calității predării în școli, să ajute pedagogii din toată țara în procesul educațional, dar, mai ales, să contribuie la promovarea valorilor și formarea de caractere.

Președintele Maia Sandu, discurs la Institutul Național pentru Educație și Leadership

„Pe caractere și valori se construiește o țară liberă și prosperă. Tragedia războiului din țara vecină ne arată foarte clar că o societate în care te poți dezvolta este o societate, în primul rând, pașnică și, bineînțeles, liberă. Aceasta este societatea pe care vrem să o construim”, a afirmat președintele din Basarabia.

Ne puteți urmări și pe Google News

sursa: TVR Moldova

De asemenea, șeful statului a mai menționat că alegerea între pace și război, între democrație și tiranie, nu este o simplă discuție politică și că de această alegere depinde viața tuturor cetățenilor. „Educația prin valori nu este despre politica unui partid, este despre politica și misiunea firească a școlii, este despre datoria fiecărui profesor de a ajuta copilul să înțeleagă această realitate complexă și să aleagă conștient viitorul său”, a mai spus șefa statului.

Ce reprezintă Uniunea Europeană, în viziunea liderului de la Chișinău

Președintele a punctat că mizează pe contribuția fiecăruia la educarea unei societăți pregătite pentru viitorul european al Republicii Moldova: „Uniunea Europeană este, întâi de toate, un proiect al păcii, o familie de țări unde fiecare cetățean este liber să-și decidă soarta și să-și valorifice potențialul. Succesul nostru ca societate e în mâinile noastre. Este poate o misiune grea, dar nu există misiune mai importantă în Moldova de astăzi decât educația”, conform tvrmoldova.md.