Maia Sandu, premierul Republicii Moldova și-a anunțat vizita în România. Klaus Iohannis și oficialul de peste Prut au discutat miercuri la telefon, iar întâlnirea va avea loc la București, marți, 2 iulie.  

Potrivit premierului Republicii Moldova, România, reprezentată de instituția Președintelui este un partener de încredere pentru vecinii de peste Prut. 

„Astăzi am avut o convorbire telefonică cu Preşedintele României, Klaus Iohannis. I-am mulţumit Preşedintelui Iohannis pentru sprijinul constant acordat de România cetăţenilor din Republica Moldova. Am discutat despre necesitatea avansării în implementarea proiectelor comune dintre România şi Republica Moldova. Preşedintele Iohannis ne-a asigurat de susţinerea domniei sale şi a României în procesele de integrare europeană a ţării noastre”, a notat Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. 

Cine este Maia Sandu

În vârstă de 47 de ani, Maia Sandu a fost desemnată premier al Republicii Moldova pe data de 8 iunie. Este o schimbare istorică în fruntea executivului, având în vedere faptul că Sandu este un lider politic pro-european, într-un stat puternic rusificat. 

Sandu are și cetățenie română, este de profesie economist și a ocupat funcția de ministru al Educației în perioada 2012-2015. În 2016 a participat la prezidențiale, unde a obținut 38,71% în primul tr, iar în turul secund, unde s-a duelat cu Igor Dodon, a fost învinsă, reușind să strângă 47,89% din sufragii.