Maia Sandu, dincolo de funcția de președinte. Ce muzică ascultă și de ce are pașaport românesc

Maia Sandu, dincolo de funcția de președinte. Ce muzică ascultă și de ce are pașaport românesc Maia Sandu / Sursa foto: Facebook/Maia Sandu

Maia Sandu a stat de vorbă, în cadrul unui interviu, cu jurnalistul rus Iurii Dudi. Președintele din Republica Moldova a vorbit despre multe subiecte, nu numai politice. Și a atins și alte aspecte ale vieții sale private.

Liderul de la Chișinău a explicat de ce deține pașaport românesc. „Bunica și bunelul aveau pașapoarte românești”, a afirmat președintele Basarabiei.

Ce muzică ascultă Maia Sandu

Când are timp, Maia Sandu se relaxează ascultând muzică, iar trupa preferată este Coldplay. „Ascult „Coldplay”, formație de rock alternativ și piano-rock din Londra”.

„Mie îmi place foarte mult hiking-ul. Dar aceasta înseamnă că, chiar și atunci când faci hiking, la tine se uită cum arăți, cum mergi și așa mai departe”. Hiking-ul o ajută pe șefa statului să lupte cu stresul: „Mai ales când este în munți. (…) Chiar și aici. 10-15 km pe zi ajută”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, la capitolul neplăceri, există expunerea permanentă de care are parte. Primul om al statului a avut bătăi de cap cu vecini, pentru că i-a fost inundat apartamentul, chiar în timpul mandatului prezidențial.

Un alt amănunt din culise este legat de masa de prânz. De care se ocupă întotdeauna mama Maiei Sandu, mâncarea fiindu-i adusă la Președinție. Iar ziua de muncă se încheie, de cele mai multe ori în jurul orei 20.00, a mai spus liderul de la Chișinău.

Ce a făcut în ziua în care Rusia a invadat Ucraina

Sandu a povestit și ce s-a întâmplat în ziua de 24 februarie 2022, atunci când Rusia a invadat Ucraina.

În dimineața zilei de 24 februarie 2022, primele apeluri telefonice ale șefei statului au fost către ministrul Apărării și premier.

Dacă ar fi fost în locul lui Zelenski, Maia Sandu ar fi rămas în țară. „Aici în general nu trebuie să fie întrebări”, a spus președintele Republicii Moldova.

Care a mai adăugat: „Ucraina nu a propus niciodată Moldovei să rezolve problema transnistreană”

sursa: newsmaker.md.