Evenimentul Zilei > Economie > Mai țineți minte bancurile de la Radio Erevan? De data asta e pe bune! Cultură de pepeni uriași!
Mai țineți minte bancurile de la Radio Erevan? De data asta e pe bune! Cultură de pepeni uriași!

Mai țineți minte bancurile de la Radio Erevan? De data asta e pe bune! Cultură de pepeni uriași!

Un fermier din Rusia a introdus un pepene verde de 61 kg din soiul Russian Size. Și a dat lovitura!

Cultivarea unui anumit soi de pepene l-a făcut celebru pe un fermier rus. El se laudă că a reușit să crească pepeni care ajung la o greutate mai mare de 60 de kilograme .

Fermierul a povestit că a trimis un număr de 20 de bucăți de pepeni la Moscova, unde tot mai mulți curioși vin în pelerinaj să vadă exemplarele rare care stârnesc admirația și uimirea.

Pepene verde aparține familiei de dovleac. Patria este considerată Africa de Sud. Fructul conține multe semințe, suculent. Forma, culoarea și dimensiunea depind de soi.

Pepeni desprinși din povești 

Văzuţi în vrej, pepenii uriaşii par desprinși din altă lume. Iar atunci când sunt puși pe cântar ei riscă să deregleze aparatul. Rusul cultivă pepeni de 35 de ani.

El  spune că este oricând gata să jure că lubeniţa de 61 de kilograme şi 300 de grame, pe care a dat-o drept exemplu, ar mai fi crescut până la sfârşitul lui august. Potrivit acestuia, condiția era să fie lăsată în câmp.

Fermierul cultivă soiuri cu miezul roşu, roz, alb, galben, portocaliu ori chiar verde, potrivit stirileprotv.ro.